Dear Followers :)

Sunday, April 24, 2011

Kepala Lutut !

Assalamualaikum ,

Tidak tidak , aku bukan nak mencarut dgn kepala lutut . Tapi , kepala lutut aku !

Dia sakit . Kesian . Sakit . Kepala lutut kiri aku nie macam er , lebam , eh bengkak . Eh apa nama dia ? Entahlah . Tapi sakit .

Setiap kali sujud aku rasa sakit . Ya Tuhan , ampunkan hambaMu ini .

awak tolong LIKE ya ? :)

Suatu hari nanti

Suatu hari nanti
Dia imamku
Yang akan mengimamkan setiap rakaat dalam solatku

Suatu hari nanti
Dia Pembimbingku
Yang akan memimpinku ke jalan yang lurus
Ke jalan yang Allah redhai

Suatu hari nanti
Dia guruku
Yang akan menegur setiap kesalahanku
Dengan penuh hemah
Yang akan mengajarku
Apa erti hidup

Suatu hari nanti
Dia boss aku
Yang akan aku turuti kemahuannya
Yang akan aku taati kehendaknya
Demi mengejar Syurga hakiki di Akhirat sana

Suatu hari nanti
Dia sahabatku
Yang akan aku kongsikan saat-saat indah dalam hidup penuh tipu daya ini
Dia sahabatku
Yang akan dipinjamkan bahunya untuk aku menangis
Dipinjamkan telinganya untuk mendengar rintihan dan bebanan perasaan
Di saat aku penuh ragu pada diri sendiri

Suatu hari nanti
Dialah temanku
Yang sentiasa bersamaku
Sewaktu jatuh bangunnya aku

Suatu hari nanti
Dia seorang bapa kepada anak-anakku
Yang akan mendidik mereka penuh kasih sayang dan kesabaran

Suatu hari nanti
Aku tanggungjawabnya
Yang akan dia nafkahkan penuh upaya

Suatu hari nanti
Dia suamiku
Yang akan diamanahkan oleh ibu dan ayah
Untuk mengganti tugas-tugas mereka
Yang akan menjadi nakhoda bahtera perkahwinan
Sehingga ke Syurga hendaknya

Dan aku
Akan menjadi makmumnya
Yang akan mengikut setiap rakaatnya

Aku
Seorang pelajar
Yang akan sentiasa memperbaiki diri sendiri
Ke arah yang lebih baik

Aku juga
Seorang sahabat untuknya
Yang akan hadapi bersama waktu susah dan senangnya

Aku
Seorang teman yang setia
Yang akan sentiasa bersamanya di saat jatuh dan bangunnya dia

Aku
Seorang ibu kepada anak-anaknya
Yang akan turut mendidik mereka dengan penuh kasih sayang
Dan kesabaran

Dia tanggungjawabku
Yang akan aku uruskan hari-harinya
Yang akan aku jaga sakit demamnya

Dan aku ..
Seorang isteri yang taat kepadanya
Yang akan melangkah bersamanya
Sehingga ke Syurga abadi

InsyaAllah . .
Bukankah lelaki diciptakan untuk menjadi pemimpin wanita ?
:)

awak tolong LIKE ya ? :)

Saturday, April 23, 2011

Two down , four to go

Assalamualaikum :/

Eh , tiba-tiba je paper "Pemikiran Dan Tamadun Islam" a.k.a CTU 151 dah habis kena jawab . Pukul 8.35 pagi tadi dah masuk dewan memandangkan pukul 9 pagi dah kena mula jawab .

Sebelum itu , macam biasa sempat aku call mama (tapi ayah yang angkat) , minta mereka doakan aku dipermudahkan semasa menjawab .


Well , masuk-masuk dewan je aku dah menggigil kesejukan . Ya , air-cond dewan sangat sejuk pagi ini . Baru lepas repair mungkin ? (juih bibir sambil cakap "mungkinnnnnn" enam harakat)

Nervous kali nie memang luarbiasa , sebab dari semalam lagi aku bole rasa getarannya . Haha !

Duduk je kat meja G123 , aku pun melakukan rutin ketika menduduki peperiksaan . Sambil-sambil tue pengawas peperiksaan bagi taklimat exam macam biasa . Bila masa je jarum jam berdetik menandakan jam 9 pagi , terus kami dibenarkan menjawab soalan .

Dengan keadaan yang sangat sejuk macam tue , seluruh anggota tubuh badan aku turut beku , termasuklah OTAK , organ yg sepatutnya memberi kerjasama yg paling baik masa exam ! -__________- Seakan-akan takde darah yang mengalir dalam tubuh badan nie . (aicehhh , gaya bahasa madah nak hiperbola je :P) Untuk bulatkan jawapan pun aku rasa macam tak berdaya , apatah lagi nak jawab soalan esei :/ Tapi tue lah , ini serius .

Tapi apakan daya , demi masa depan , terpaksa aku kerahkan otak untuk jawab soalan yang serius aku kategorikan dalam "ada yang susah lagi tak?" dgn keadaan jari-jemari yang montel-montel nie menggigil . Pfft !

Memang terbaiklah ! Otak aku sakit sekarang nie . Untung saja ada pesanan "belajar biar masuk otak , perasaan biar kekal di hati" utk aku . Kot-kot ada la juga semangat jiwang dan juang yang tinggi tue sampai utk aku habiskan perjuangan nie :D

* Rasa macam makin hari makin skema tatabahasa aku nie =='

Till then . Byebye :')

awak tolong LIKE ya ? :)

Wednesday, April 20, 2011

Harta kami menjadi harta rampasan manusia

Assalamualaikum .

Sekarang jam 5.36 pagi . Buang tabiat ke aku update blog pagi-pagi buta mcm nie ? Bukanlah , aku cuma ingin meluahkan dan menceritakan .

Pukul 4 lebih tadi , mama kejut then tiba-tiba je tanya phone aku ada ke tak . Then aku tgk ada , so aku cakaplah ada . Lepas tue mama bagitau ada orang pecah masuk rumah . LAPTOP KESAYANGAN aku hilang :'( :'( :'(

Terus aku terjaga then turun bawah . Fine , semua hilang kecuali phone aku , phone syeeda , lappy mama , and kunci kereta & kereta . Yang lain , wassalam . Yg mengagumkan , tak ada seorang pun antara kami yg sedar semasa kejadian tue berlaku . Hm . Entahlah , aku taktahu nak cakap apa =='

Kawan-kawan , Brobbie aku hilang ! Belum pun sampai setahun dia berkhidmat utk aku . Yang paling penting , ada dokumen penting dlm tue . Itu semua kenangan :'(

Tak apalah , mungkin bukan rezeki aku kot . Mungkin lappy aku tue kalau jadi hak milik aku lagi , bwk mudarat kat aku kot? Kan? Kenapa kau tak amik charger dengan beg laptop aku skali ? Kenapa kau tak amik buku teks agama yg kat depan lappy aku tue sekali ? Kalau kau amik kan bagus , bole tolong jawabkan final sekali .

Tapi ...

Purse hadiah aku hilang ! Itu kan hadiah birthday aku pemberian Eka & Tika :'( Serius aku sedih . Sedih sangat :/ Dah la dalam tue ada slip exam . Menyusahkan aku je nak kena print semula . Ke kau serius nie nak tolong aku jawabkan exam? -_________-

Ya Tuhan , kalau inilah yang terbaik utk kami , aku redha . Mungkin Kau nak tunjukkan sesuatu di sebalik semua ini . Kan ? Tapi , boleh tak kalau aku nak semula lappy dengan purse aku? Dan barang-barang yang lain juga ....

Ya Allah , Kau pancarkanlah Nur kepada dia yang telah memecah masuk rumah kami . Semoga hatinya terdetik untuk mengembalikan harta kami . Em . Tak mustahil kan? Tapi macam pelik sikit lah :/

Kepada kau sang manusia (aku gunakan 'sang' sebab umpama binatang , malah lebih teruk lagi sebab binatang sekarang pun ade keperibinatangan) , percayalah janji Tuhan . Setiap perbuatan kau akan mendapat balasan juga nanti . So , tak ada apa yg perlu aku risaukan sebab sesungguhnya aku percaya janji Tuhanku . Semoga kau sedar bahawa apa yg kau lakukan adalah satu dosa . Janganlah merampas harta yg bukan hak kau . Kembalikanlah mereka .

Eh errr , kau nak tau password lappy aku tak ? Meh la tanya , nanti aku bagitau . Sambil-sambil tue boleh aku backhand sekali . (takpuas hati lagi)

By the way , kenapa kau tak amik surah Yassin yang ada depan mata ? Kenapa kau tak amik al-Quran yang aku pasti kau nampak memandangkan kau dah jelajah seluruh kawasan kat tingkat bawah tue , kan ? Aku yakin kat ruma kau pasti takde . Kau taknak ke ? Umph ! Dasar laknatullah .

Oh ya , seorang mama dan ayah tak lain tak bukan hanya mementingkan keselamatan keluarganya kerana bagi mereka , tiada apa yang lebih penting dan berharga selain nyawa dan keselamatan buah hati mereka . Mama dengan ayah tenang je . Mama cakap "Alhamdulillah , yang penting anak-anak sume takde apa-apa."

Ok lah , korang doakan la kot-kot harta kami yang dah menjadi rampasan manusia laknatullah tue kembali semula . Takziah ya kepada kami . Kepada Kak Sar , tabahlah . Mungkin nnt hang dapat handphone lagi baik punya kot . Hmm . Aku nak pergi solat Subuh . Hanya Dia tempat aku mengadu dan memohon pertolongan . Semoga Allah memberkati kita semua . Wassalam .

awak tolong LIKE ya ? :)

Tuesday, April 19, 2011

This is For You :')

Assalamualaikum :)

Biasalah bila study week dah sampai , konon nie la masa yang paling sesuai untuk buat revision dan study . But then , online tak berhenti , buat kerja tak berfaedah je memanjang :/ (ditujukan khas buat diri sendiri)

Asal ada niat nak study tue , dah dapat pahala kan? ;)

Tapi apa cerita kalau dah niat tiga hari , tapi tak terlaksana pun? Nie dah kes berat nie , cik nurul .
Haihhhh =='

Tiga hari dah duduk ruma nie , sentuh buku pun tak . Tadi je aku ada sentuh kejap , belek-belek kejap , lepas tue tutup buku sebab nak update blog nie untuk korang -___- Terharu tak , terharu tak ? :P

Kan dah pesan , jangan amalkan procrastination . Susah la hidup nanti , cik yaya oi :/


Kannnnnnnnn ? :')

By the way , this is my schedule for my 2nd semester final examination :

23rd April 2011 : CTU 151 (Pendidikan Islam)
25th April 2011 : BEL 260 (English)
29th April 2011 : ECO 162 ( Microeconomics) && ACC116 (Costing)
1st May 2011 : MKT 243 (Marketing)

Yeah , 1st May ada paper . Apakah ? Ayah den bising sebab time tue dah la hari Ahad , Labour Day pula tue . Takpelah ayah , redha je la . Aicehh :P

Okay okayy , takmau cakap banyak . Mukadimah je punnnnn :P Lets go straight to the point .

Di kesempatan ini , aku , Nurul Hidayah Khairudin , nak minta sorry to all of you for all my wrongdoings , tak kira la whether I did it on purpose or not . Biasalah , tak ada manusia yang tak pernah buat silap , am I right ? I'm sorry if any of my words hurt you , I'm sorry if any of my writings offended you . No offense , please ? Truly sorry . . .

Thank you so much for everything . EVERYTHING . Thanks for your support , thanks for your advices , thanks for lending me your ears , thanks for being patient towards me all this while , thanks for the loves , the jokes , the smiles , the laughs , the foods , the drinks , the money , errrrr . . . . everything lah ! There are too many if I were to list them all :)
But all I can say is , THANK YOU SO MUCH :')

Lets fight for our future , guys girls gays . This is the right time for us to make our parents proud of us . This is the time to thank our lecturers for their sacrifices . Dan inilah juga masanya untuk kita semua hargai apa yang kita dapat selama nie , especially for UiTM students :)

Do your best , strive for the best , and InsyaAllah you'll get the best . Don't stop your hardwork , dear friends . Don't stop praying for God is always there by our sides . Don't give up for you have not come to the end , yet . Failure is the start to a success , bear it in mind .


And lastly but not leastly , I wish you ALL THE BEST . MAY ALLAH BLESS :')

AJA AJA FIGHTING ! :D :D :D

awak tolong LIKE ya ? :)

Sunday, April 17, 2011

Ini serius.

Serius aku tahu Tuhan tahu betapa aku rindu .
Serius aku tahu Tuhan tahu betapa aku sayang .
Serius Tuhan tahu apa yang aku rasa .
Sedangkan aku sendiri tak pasti dengan rasa ini .

Serius aku tahu Tuhan tahu apa yang terbaik untuk aku
Yang mana aku sendiri tak tahu .
Serius aku ingin tahu . . .

Serius aku tidaklah sekuat mana
Bukan hak aku untuk pertikaikan kerja Dia
Tapi . . . . . . . . . .

Serius aku mula berasa takut
Takut kalau-kalau kesabaran aku sia-sia

Tapi Tuhan kan adil
Apa yang perlu aku risau ?

Tapi aku manusia
Manusia kan sentiasa tamak

Tuhan
Tolong berikan aku kesabaran yang lebih
Tolong berikan aku kekuatan yang banyak

Apa yang aku ada sekarang terlalu sedikit untuk bekalan masa hadapan
Aku risau kalau-kalau bila mereka habis dan pabila tiada lagi yang lain sebagai ganti ,
Aku mati .

Tolong aku , Tuhan . Serius aku minta tolong .

awak tolong LIKE ya ? :)

Friday, April 15, 2011

Yang bermula pasti berakhir .

Assalamualaikum ,

Percaya atau tak , kelas-kelas yang bertimbun sepanjang sem dua nie tiba-tiba je dah berakhir . Apa yang tinggal hanyalah waktu menanti peperiksaan akhir .


Ini tuan jurulatih ko-kurikulum saya , Tuan Rahman .

Dah tak ada lagi gagak-gagak hitam turun padang setiap Selasa pukul 5 petang untuk sem nie . Sem depan dah tak jumpa lagi Tuan Rahman nie . Dah tak ada lagi "siasah diri" , dah tak ada lagi "haa pergi pasar larkin , 3 sepuluh hinggit."
Peperiksaan subjek Tuan Rahman nie pun dah selamat gagak-gagak hitam (termasuk aku) jawab . Yang tinggal cuma tawakkal .

Sedih . Sebak . Dah tak ada lagi Miss Aishah sem-sem depan kat Uitm nie . Dia pergi meninggalkan kami :/ Miss , insyaAllah kitorang akan datang wedding miss nanti , kalau tak ada aral yang melintang .

Serius aku rindu .

Jumaat lepas , 15 April 2011 lepas ialah hari terakhir kami budak-budak kelas J3BM1122B habiskan bersama Miss Aishah nie . Dan rasanya itulah pertama kali dia make up semasa mengajar . Lain rupa dia , macam berseri-seri gitu .

Sebaknya -___________-

Day before Jumaat , kitorang macam gurau-gurau je ajak Miss buat potluck . Tak sangka pula Miss sangat rajin , dia kata dia nak buat sandwich :)

Pagi tue dia sampai 8.30 pagi kot , lambat setengah jam semata-mata sebab buat sandwich nie . Mesti dia bangun awal kan . Heee , terharu :')


Sandwich Miss Aishah
Serius sedap sangat .
:)

Tinggal sikit je nie , dia bawa satu tupperware penuh sebenarnya . Nasib baik sempat aku curi ambil gambar . Hehe :D kitorang students nie , mampu bawa jajan , keropok sikit-sikit je . Al-maklong lah , kat sini takde la pula tempat nak masak . Kalau ada , boleh aku masakkan semut goreng ataupun katak rebus . Nyummy , sedap kan ? :)

Then lepas makan , kitorang sempat la capture gambar sikit buat kenangan .




Errr , dah macam kitorang la pulak yang diraikan . Hikhik :P


Nie la girls kelas aku , tapi ada tiga orang absent .


Nie pula the guys . Yes seriously , dua orang je :D

Masa sangat dan teramat mencemburui kami . Serius dia cemburu . Dua jam terasa sangat cepat berlalu . Kalau boleh biarlah masa berhenti kejap , bagi kami puas . Ya , kami belum puas . Tiba-tiba je dah nak dekat pukul 10 pagi . Miss ada kelas lagi kan lepas nie , kalau tak serius tak kisah pun balik lambat hari tue :/

Sebelum balik , kami hadiahkan beliau satu tupperware penuh jajan dan keropok . Tupperware tajaan Miss Aishah sendiri , dan jajan keropok tajaan kami . At least takdela Miss bawa balik tupperware kosong kan ? Hihi :D


Sorry , ini sahaja yang termampu :)


Miss Zainorraishah Mohamed ,
Terima kasih atas semua ilmu yang telah kau berikan kepada kami sepanjang dua semester ini .
Terima kasih kerana lagakmu bertempat , sungguh kami tidak kisah .
Terima kasih kerana kau sentiasa sabar melayan kerenah kami yang kadang-kala aku tahu , memang kebudak-budakan , kerana kau sendiri kadang-kadang seperti budak-budak . Hehe :D
Terima kasih atas semua tunjuk ajarmu .
Terima kasih , guruku .
Sepuluh juta kali terima kasih .

Dan maaf atas setiap kesalahan yang pernah kami lakukan .
Andai pernah kami terkasar bahasa , maafkan kami .
Andai pernah kami guriskan hatimu , maafkan kami .
Andai pernah kami meninggi suara , maafkan kami .
Andai pernah kami mengecewakanmu , maafkan kami .
Maaf .
Sejuta kali maaf .

Aku tahu kau sentiasa mendoakan kami . Terima kasih atas doa itu :)
Nanti akan kami lakukan yang terbaik semasa peperiksaan akhir Costing , insyaAllah .
Semoga dengan rahmatNya , kami akan berjaya dan membuat kau bangga .
:)


video

Ini ucapan terakhir Miss buat kami .
Ini juga perbualan terakhir bakal 'Puan Aishah' dengan kami :'(
Sorry , aku terlupa nak pegang phone dengan posisi yang betul . Jadi senget pula . Selamat teleng !
Sorry , suara tak clear . Miss kami memang romantik , lagipun takde mic kan .

Jatuh jua air mata yang cuba aku tahan sedaya upaya apabila kami satu kelas menyanyikan lagu 'Kenangan Terindah' dan 'Tinggal Kenangan' buat Miss kami yang seorang ini . Sebak rasa hati . Ya , memang aku tak gentle :P

Akhir kata ,

Semoga Miss sentiasa berjaya dalam hidup dunia akhirat .
Semoga Miss menjadi seorang isteri yang solehah .
Semoga Miss ampunkan segala kesalahan kami .
Semoga Miss halalkan semua ilmu , makan dan minum kami .
Tak kisah apa pun , we will miss you a lot , Miss Aishah . Seriously we will do :')
Semoga kami sentiasa dalam ingatanmu .
May Allah bless .
:)



* Al-fatihah buat arwah datuk kepada Aishah Dianah , my bestie . Arwah telah pergi tak kembali pada 14 April 2011 . Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman .

awak tolong LIKE ya ? :)

Tuesday, April 12, 2011

Ada apa dengan kuaci?

Assalamualaikum :)

Kadang-kadang aku rasa pelik . Kenapa dengan kuaci ? Ada something dalam dia yg boleh buat orang addict ke ? Apa yg ada dalam kuaci ?

Haritu Yana yang bawa budaya makan kuaci nie semula . Dah sekian lama aku tinggalkan dunia makan kuaci macam hamster tue . Hehe . Bukan aku taktau kalau dah start buka kuaci, , memang susah nak berhenti :)


First time dia makan kuaci depan aku masa dia ikut aku balik ruma haritu , tak ingat la bila , dah lama dah . Aku bawak dia pergi kedai dua hinggit kat skudai tue , then dia beli makanan hamster nie . Aku tak join sangat dia makan masa tue sebab rasa malas nak buka kuaci , plus nanti susah kalau aku addict . . Asyik nak mengidam je nanti kang , susah semua org nnt .

Then tabiat tue terbawa-bawa sampai ke kampus . Tambah lagi Eka pun suka makan biji bunga matahari nie juga . Haha , aku tahu kita memang akan ada link towards each other :D Aku cuba tahan , aku cuba kekalkan perangai malas aku :P

Lepas tue tak ingat la bila , aku hilang sabar . Aku cuba makan sikit je . Dan berjaya :) Feewiit !

Tapi lepas tue ...

Dalam kelas economy KITORANG makan kuaci .
Lepak kat bilik makan kuaci .
Baca buku makan kuaci .
Kalau boring kitorang cari kuaci .

Errrrrr :/



Kuaci nie yang paket paling besar punya , ringgit Malaysia enam lebih kan Eka?
Percayalah, kitorang boleh habiskan semuanya dalam masa tak sampai dua jam pun .


Sedikit demi sedikit kuaci kami keluarkan :D


Tahu roti ikan bilis ? Ya , rotinya dah selamat habis . Tengoklah , penuh dengan kulit kuaci je .
Nie hasil aku dan Yana dalam masa tak sampai sejam .

Ingat test Marketing aku haritu ? Yang aku cuma ada masa empat jam utk habiskan lapan chapter ? Ya , masa tue memang takde semangat langsung nak baca . Lagi-lagi bila kuaci ada depan mata . Kalau tak silap , kitorang habiskan sejam kat kuaci nie je . Heee :D


Aku habiskan masa yang sangat lama untuk habiskan muka surat di atas je . Itu pun tak dapat master sangat . Haha , sibuk lagi dengan kuaci kannnnn :P

Bila rasa macam "takbole jadi nie , aku kena stop makan kuaci , or else memang tak khatam la" , aku pun stop . And aku stop baca buku juga . Aku tidur . Ahaks . Take a nap je for ten minutes gitu la , then terpaksa bangun balik demi masa depan . Hehh :/

Haritu time economy pun kitorang slumber je bedal makan kuaci dalam DK . Memang encik tak tegur , sebab dia tak perasan . Kitorang duduk dekat row number dua , so dia tak perasan la . Then bila sang Rafie kot kalau tak silap aku , bawa makanan hamster nie pergi depan , terus je kena tegur . Haihhhh :/ Tapi aku tahu encik baik , dia tak kesah pun :D

In short , for those yang belum suka makan kuaci , please don't start the habit . Or else u'll be trapped on it . Don't know why , but you will , trust me . Then bila dah makan kuaci banyak-banyak , bibir korang akan rasa macam membesar . Haha :P It is fact .

So , that's it . Apa yang ada pada kuaci pun aku still taktahu . Oh and yes , aku punya skill buka kuaci tak sehebat Eka dan Yana . Wonder why lah . Sedikit sentap di situ :/

awak tolong LIKE ya ? :)

Saturday, April 9, 2011

Retak sepuluh ribu

Assalamualaikum :')

FYI , minggu nie aku tak balik rumah . Sabtu ada test , Ahad ada kelas ganti HBU dari pagi sampai ke petang .

Pagi nie , aku tengok dalam purse tinggal singgit je :/ sedih tak ? Pleaseee , sedih lah , sedih lah . HAHA :P Maka aku sebagai seorang anak yang jujur , text ayah minta sedikit duit poket . Errrr , bukan apa , ringgit minggu lepas dah habis sebab kena tanggung kos buat assignment . Bukan boros , okay ? :P

Then ayah reply cakap ayah dengan mama tengah ada kursus kat Kota Tinggi . By tengahari baru bole bagi . Alright , no problemlah ayah . Anything for you :D

12 tengahari pergi dewan utk jawab soalan costing , then by 1.20 kot , tak ingatlah , dah siap and terus keluar dewan . Then mama call , bagitau nak datang sini je . Yeyeyy ! Laaaagi best . Hihi :) After letak call , mama call sekali lagi . Tanya dah makan ke belum pula . Aku dengan pantas dan penuh keyakinan diri jawab "belum!" :D Hihi

Then by 2.50 petang ayah dgn mama sampai , and I decided nak makan Pizza Hut . Err , demand sangat ke ? Tak kot sebab birthday girl kata okay je :P So ayah terus drive pergi nearest Pizza Hut dekat terminal larkin tue .

BURPP ~!

Hihi . Alhamdulillah , gendang gendut tali kecapi , kenyang perut suka hati :)
Masa on the way nak pergi dekat kereta , aku terkejut . Mama terkejut . Dan ayah juga terkejut . Kenapakah ? Mengapakah ? Cuaknya aku . Aku sorang je lah , mama dengan ayah tak cuak pun . Cuma risau je . Erk ?


Err .. Cermin kereta belakang retak habis . Mama kata , ini retak sepuluh ribu , bukan lagi retak seribu . Hadoi . Untung saja tak berderai cermin tue . Masa nak hantar aku balik , terpaksalah depends on side mirrors je . Sumpah risau :/

Mama dengan ayah kata , nie bukan sebab panas . Mungkin dah sampai masa dia la tue nak minta tukar yang baru . Hukhuk . Untunglah ada insurans . So , siapkanlah diri anda dengan insurans :)

Oh , purse aku ada duit semula . Terima kasih mama , terima kasih ayah . I love you more :) ♥

awak tolong LIKE ya ? :)

Dialah di hati :)

Assalamualaikum :)

Mari kita lupakan semua masalah di dunia ini :D

Hari nie genaplah sudah Mama berusia 47 tahun . Alhamdulillah , aku bersyukur sebab Allah masih memberi peluang kepada aku utk merasai nikmat kasih sayang seorang ibu . Ya Tuhan , aku mohon , Kau panjangkanlah umur kedua ibubapaku . Sungguh aku tidak sanggup kehilangan salah seorang daripada mereka . Amiin ~


Lihat , inilah Mama . Seorang insan yang sangat teramat aku sayangi di dunia dan di Akhirat . Lihatlah senyumannya , mampu menenangkan sekeping hatiku yang gundah-gulana ketika aku kesedihan , ketika aku sangat menginginkan sokongan daripada seseorang .
Kata-katanya mampu menjadikan aku seorang insan yang kuat , yang kental walaupun ketika itu keyakinan diriku mungkin sudah mencapai kadar negatif .

Mama sungguh luar biasa . Benar-benar luar biasa .

Mama ,
Terima kasih kerana mengandungkan Kakdayah 9 bulan lamanya .
Terima kasih sebab tolong bersihkan kotoran yg org hasilkan sampai org mampu buat sendiri .
Terima kasih sebab Mama korbankan tidur Mama di saat org merengek di tengah malam .
Terima kasih kerana Mama telah mendidik anakmu ini dengan penuh kasih sayang dan kesabaran .
Terima kasih di atas segala wang ringgit yang Mama curahkan tanpa berkira demi memenuhi keperluan dan kehendak anakmu ini .
Terima kasih sebab telah menjaga orang pada waktu orang kesakitan , demam dan sakit kepala .
Terima kasih kerana Mama sentiasa ada di saat Kakdayah perlukan Mama .
Terima kasih sebab Mama sanggup masakkan apa yang Kakdayah nak walaupun Mama keletihan seharian bekerja .
Terima kasih atas segala penat lelah Mama demi mencari rezeki utk kita sekeluarga .

Terima kasih atas semuanya . Kakdayah tahu sepuluh juta kali ucapan terima kasih pun tidak akan dapat membalas semua jasamu , Ma . Tapi percayalah , Kakdayah akan lakukan yang terbaik demi Mama dan Ayah , InsyaAllah . Apa yang Kakdayah mohon hanyalah doa dan restu darimu :)

Aku sedar suatu saat nanti , apabila kedua ibubapa kita dimamah usia , mereka akan menjadi seperti anak kecil , seperti bayi yang baru dilahirkan . Makan minum mereka perlu dijaga . Kencing berak mereka perlu dibersihkan . Rambut putih mereka perlu disikatkan . Dan kerana itu , aku mohon Ya Tuhan , Kau berikanlah aku kesempatan dan kekuatan untuk aku balas jasa mereka .

Ya Tuhan , aku mohon Kau murahkanlah rezeki keluarga kami . Dan apabila rezeki kami Kau murahkan , aku mohon Kau lindungilah kami daripada menjadi hambaMu yang sombong dan bongkak . Kau jadikanlah kami hambaMu yang selalu bersyukur dan pemurah .

Ya Allah , aku mohon Kau kurniakanlah kami tubuh badan yang sihat , akal yang cerdas dan ingatan yang kuat . Agar dengan itu , kami dapat berbakti kepada agamaMu .

Ya Tuhan , aku mohon Kau pertemukanlah kami sekeluarga lagi di SyurgaMu yang hakiki , agar dapat lagi kami menjalin kasih sayang yang abadi .

Ya Allah , aku mohon Kau kuatkanlah iman kami dan Kau berikanlah kekuatan kepada kami untuk menjalankan syariatMu .

Ya Allah , sesungguhnya ibuku seorang yang sangat penyayang , seorang yang sangat memahami , seorang yang tegas apabila anak-anaknya melakukan kesalahan , seorang yang sangat penyabar dan aku sangat menyayanginya . Maka aku mohon , Kau peliharalah dirinya daripada sebarang kecelakaan . Kau panjangkan umurnya . Kau murahkan rezekinya . Kau makbulkanlah segala doanya . Dan Kau ampunkanlah dosa-dosanya .

Ya Allah , peliharalah diriku agar aku tidak menjadi seorang anak yang derhaka .

Amin ya rabbal a'lamiin .

Padamu ku harap
Kau hadir dalam hariku
Agarnya kau tahu betapa
Ku cinta padamu

Setiap masa
Seolah ada di sisi
Kasih padamu takkan pernah padam

Sayangku , hanya engkau di hati
Jiwaku ini kosong tanpa pelukanmu
Oh belaianmu

Kasih , kita ditakdirkan bersama
Takkan engkau ku persiakan
Walau terkadang hati mudah terusik olehku

Selagi ada nyawa
Seluruh daya kan ku pastikan kau gembira
Segala cinta dan saat bahagia
Oh ibu , ke akhir hayatku

SELAMAT HARI LAHIR , MAMA :)
I LOVE YOU THE MOST , NOORLIA AB HAMID !
♥ ♥ ♥

awak tolong LIKE ya ? :)

Friday, April 8, 2011

Stressful Week :/

Assalamualaikum :)

Faham tak kalau aku cakap aku stress teramat sangat minggu nie ?

Masalah , presentation , tests .

"Lahhh , tiga je ke ? Itu pun stress ?"

Haha . Banyak lah kau .

Isnin puas aku pendam perasaan . Aku luahkan pada Eka . Tapi tiada apa yang mampu kami fikirkan selain berdiam diri . Ya , aku merajuk . Aku merajuk dengan Yana :P Malam itu aku tidur bertemankan airmata semata-mata kerana kau , Yana . HAHA :P

Selasa aku all out menangis , ini semua pasal sahabat . Bila kau dah bertanya , tak mampu lagi aku pendam . Aku struggle keluarkan semuanya . Sampai bengkak biji mata . Sampai pening-pening kepala aku . Bila ingat balik macam kelakar pun ada tapi ia datang dari hati . Takboleh tahan , nak buat macam mana . Dah aku sayang kau . Faham , Aishah Dianah ?

Bila Selasa dah all out , of course lah satu hari tue takde kerja bermanfaat yang aku buat . Khamis ada presentation and test marketing . Percayalah , Rabu aku sangat stress . Bila kerja orang lain aku kena buat , kena marah lagi , tersalah buat lagi . Dengan sisa pening kepala yang masih ada , terpaksa juga aku buat demi masa depan yang belum pasti . Aku menangis lagi , untung saja Yana pinjamkan bahu dia untuk aku . Terima kasih , sahabat :)

Dan Rabu , buku marketing aku tak sentuh langsung . Untunglah Khamis test pukul 4 petang .

Bila Khamis datang , pukul 10 pagi presentation . Kami cuba yang terbaik . Alhamdulillah , semuanya berjalan dengan lancar . Tiada yang berlari , tiada yang merangkak :D
Lepas kelas pukul 12 , barulah menceceh nak buka buku marketing . Habis struggle kitorang nak baca buku . Nak habiskan lapan chapter dalam masa 3 jam ? Memang tak lah :/
Bila sampai waktu kemuncak di mana aku sangat tak larat nak baca buku lagi , aku text mama . Keluh pada mama . Mama sayang , terima kasih atas semangat yang diberi . I love you forever lah Mama ♥

Untung saja lecturer bagi hint . Kami bertiga fokuskan pada soalan Part C dan D je , sebab mereka soalan essay . Yang lain jawapan dah ada , tinggal hentam je tembak . Kalau kena nasiblah , kalau tak pun nasib juga nama dia . Tak tukar jadi nasub pun :P

By the way , the moment aku menaip ini , dua beban paling besar itu sudah teralih daripada bahu aku . Tapi jangan suka sangat , sebab esok hari Sabtu . Sabtu ada test Costing pula . Dan selepas Sabtu ialah Ahad . Ahad pula aku ada kelas ganti ko-kurikulum , JPA dari pukul 8.30 pagi sampailah 4.30 petang . Tak ke gila ? Aku sebagai Sispa bertanggungjawab (yang telah ponteng kelas Selasa lepas) kena buat surat MC sebelum Ahad . Kang ada Tuan aku mengamuk nie nanti . * Selasa aku memang kurang sihat , pening kepala , so tak pontenglah okay :P

Next week 16hb dah final exam JPA nie ! Gila kau ? ERGH !

DAN STRESS LAGI . hihi
Kasihan , memang kasihan . Hidup nie memang banyak dugaan . Bersabarlah , sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang sabar :)

awak tolong LIKE ya ? :)

Tuesday, April 5, 2011

Jadikanlah aku si empunya hati yang kuat

Banyak cerita , tapi tak mampu aku luahkan . Peritnya rasa ini Tuhan saja yang tahu . Tidak , ini bukan cerita si gadis yang dipukul ibu tirinya . Bukan cerita seorang perempuan innocent yang terpaksa menggadai maruah diri kerana dipaksa . Bukan juga cerita sang pencinta yang sanggup mengharungi segalanya demi si dia .

Tapi tentang si hati yang terpaksa menahan rasa . Tidur bertemankan air mata kerana tidak mampu berbuat apa-apa . Diluahkan mati emak , ditelan mati bapak .

ARGHHHHH !!

Sudah aku katakan , Tuhan sahaja yang tahu .

Hidup ini banyak sungguh dugaan . Tuhan , hambaMu ini tidak mampu :'(

:'( :'( :'( :'(

awak tolong LIKE ya ? :)

Sunday, April 3, 2011

Waiting seems nothing if it worth :')

Assalamualaikum :')

Hehe . I'm grinning from ear to ear nie :) Alhamdulillah sejuta kali syukur aku rasakan .
Tak perlulah cakap banyak , this picture will do the talking , all about what I'm feeling :)
Tadi aku tidur sebab penat tak buat apa-apa , and when I woke up , nampak ada 15 notifications , dan bila aku buka ....


Boleh nampak tue ? So he is back ! Tue belum habis scroll lagi , kat bawah ade lagi tapi memandangkan screen Baby Brobbie (lappy) aku nie cumalah 14.0" so takboleh la nak scroll lagi dan lagi .

What I can say is , alhamdulillah . Hopefully kepulangan dia nie adalah satu petunjuk baik daripada Allah yang aku cari selama ini . That's all .

Yes, I'm happy but cannot too happy kan ? Takut menangis pula nanti . Kena beringat :')

awak tolong LIKE ya ? :)

Adelia's Summer Fun Contest Entries

Hai :)

I need your support , guys !

So haritu Abg Omar dgn Kak Aty masukkan Adelia dalam Summer Fun Contest Entries . So this is the contest , take a look . My niece pulak yang nie , si comel Adelia . So masa mula-mula aku like , belum ramai lagi yang like picture si tembam nie .

Then aku tengok orang lain , lepas tue ada one kid yang pakai pelampung nampak kepala je tue vote dia dah hundred something . Aku pun rasa "Ah, takbole jadi nie. I need to work hard !"
Haha , yeahh aku sangat semangat . Therefore, aku pun copy link delia and IM seberapa ramai yg boleh yg tengah online tue , minta tolong 'like' Adelia . Haha alhamdulillah , at least I attempted lah kan .

Then semalam Anis, a friend of mine , minta link Adelia cakap nak tolong promote sekali . Hee :D Anis , thanks thanks thanks a lot ! Much appreciated lah support kau tue :D Buat masa sekarang , Adelia tgh lead like paling banyak dengan 200 like , whereas the kid yang dgn pelampung tue 178 like :) (10.14 pagi on 3rd April 2011)

TAPI ! Takboleh duduk dengan selesa lagi . Aku kena keep on promoting Adelia sebab tarikh tutup undian 7 April . Hehe . Anything can happen within these 4 days , so kena keep on working lah :)

Guys , please help me , kindly vote for this girl okay ?

First , click button "like" dekat sini ,
Second , pergi dekat album ini
Then lastly , click button "like" dekat pict Adelia sini
And DONE !!
:)


So this is the picture of Adelia ,
hope you LIKE it !
Comel kan ? So cepat cepat cepat !
Pergi tekan button "Like" sekarang !
Heeee :D
Thanks for your support , guys !
May Allah bless
:)

awak tolong LIKE ya ? :)

Saturday, April 2, 2011

Persoalan mana yang tak perlukan jawapan ?

"Serahkan hatimu pada si dia yang jelas mencintaimu dan bukan pada si dia yang kau cintai
Kerana si dia yang mencintai mu akan lakukan apa sahaja untuk melihat diri mu tersenyum bahagia
Sebaliknya belum tentu kebahagiaan dan kegembiraan daripada si dia yang kau cintai"


Assalamualaikum :)

So tadi aku ada terbaca ayat nie dekat FB . Actually nie bukan first time aku terbaca ayat nie , sebelum nie pun pernah , tapi tadi bila aku baca , ada satu persoalan yang timbul di benak kotak fikiran aku yang semestinya bukan berbentuk kotak , tapi berbentuk .. errr .. errr .. taktahu lah . Okay , kotak fikiran itu cuma satu hiperbola bahasa melayu :)


"Aku mencintai dia . So boleh tak aku berharap dia yang akan menjadi seperti orang di atas ? Yang akan mencintai aku sebab aku mencintainya . Yang akan serahkan hatinya pada aku untuk aku jaga sebab aku mencintai dia."

Lama aku fikir . Siap terbang melayang ke dunia fantasi aku sendiri lagi . Tenggelam dalam mencari kelogikan dan jawapan untuk persoalan aku sendiri . Aku tahu aku yang soal , aku yang kena jawab . Mana ada readers yang nak jawabkan . Ada ? *sentap sikit :/

So that's it . Aku dah tertidur pun sebenarnya sebelum nak tambahkan satu lagi koleksi bebelan aku sendiri nie . Sempat lagi mimpi entah apa-apa .

Oh , cerita pasal mimpi . Hmm . Aku tak faham kenapa H.A selalu muncul dalam mimpi aku . Bukan sekali , bukan dua kali , tap berkali-kali . Mungkin sebab aku terlalu fikirkan dia sangat kot . Tapi tue lah , aku letih . Kalau mimpi aku terjumpa dia tue , tolonglah jadi realiti je terus . Jangan terus lagi sebagai mimpi je :/

So , agak-agak ada harapan tak konon-konon dia sedar aku mencintai dia , yang mana perasaan nie sebenarnya bukan aku pupuk , tapi memang tiba-tiba hadir dalam jiwa raga sanubari hati yang innocent nie . Lepas tue bila dia dah sedar , jadilah dia seperti orang dalam statement di atas . Dan berbahagialah hidup kami dunia dan akhirat . Boleh tak ? Yelah , kalau semua orang nak jadi seperti statement tue , siapa yang nak mencintai setulus hati kalau masing-masing harapkan orang yang mencintai dia dulu ?

Pernah tak kau rasa macam mana seksanya menunggu orang yang sebenarnya kita taktahu berbaloi atau tak penantian kita tue ? Apa yang mampu untuk aku lakukan untuk terus menunggu ialah , berfikiran positif dan bersangka sesuatu yang baik untuk aku akan datang juga pada akhirnya . Selalu aku rasakan dialah tulang rusukku yang hilang tue . Tapi aku sendiri tak pasti .

Pandangan mata selalu menipu
Pandangan akal selalu tersalah
Pandangan nafsu selalu melulu
Pandangan hati itu yang hakiki
Kalau hati itu bersih

Satu rangkap lirik daripada lagu Hijjaz , Mata Hati . So aku pun terfikir lagi , apa yang aku rasa tue , yang konon dialah permata yang dicari tue , datangnya daripada pandangan mana ? Mata ? Akal ? Nafsu ? Hati ? Kalau hati , cukup baik ke hati aku ? Cukup bersih ke hati aku ?

PRANGGG !

Dan sebenarnya aku telah menambah satu lagi persoalan dalam diri sendiri , tambah serabutkan kepala otak yang dah sedia serabut disebabkan satu benda yang magik , cinta .

Bukan aku tak yakin Allah memang dah sediakan seseorang untuk aku , cuma aku rasa aku dah tak boleh sabar lagi . Aku nak tahu cepat-cepat , supaya reda sikit otak aku yang berselirat nie . Supaya bila aku tahu , tenanglah sedikit sang hati .

Tapi itulah sebenarnya yang dikatakan ujian daripada Allah, kan ? Apalah lagi yang mampu aku lakukan selain terus bersabar dan berdoa ?

"I'm about to lose my mind , you've been gone for so long . I'm running out of time , I need a doctor , call me a doctor to bring me back to life :/ "

awak tolong LIKE ya ? :)

Friday, April 1, 2011

Datanglah pula April dengan harinya tiga puluh

Assalamualaikum semua :')

SELAMAT SATU APRIL DUA RIBU SEBELAS ! :)

Boringlah kalau asyik cakap "mcm tak sangka dah masuk bulan empat." Teehee :D Sebab dua hari sebelum bln empat aku dah sedar April akan menjelma . And here it comes :) Setiap kali masuk bulan baru je , mesti ada je org keluarkan ayat mcm tue . Yeah , memang masa sangat cepat berlalu kan ? Lagi-lagi dunia dah akhir zaman . Hmmm ..

Bulan April nie mungkin akan menjadi bulan yang sedikit sibuk bagi aku , sebab bulan inilah final exam utk sem dua nie berjalan (macamlah ade kaki :P) . So , kena well prepared lah nie , insyaAllah . *Dah banyak kali nie muhasabah diri , tapi tetap je busy nie berblogging meluahkan perasaan tanpa buat apa-apa usaha nie . Grrr nie :/

Macam sem lepas , paper last untuk sem nie still lagi paper yg paling tough bagi aku nie , sebab paling banyak kena baca nie , FUNDAMENTALS OF MARKETING on 1st May 2011 nie . Hehe nie . Oleh itu , semoga aku dapat jawab semua paper dengan cemerlang nie . Heee :D

April Fool ! Haha , orang-orang kat sini semua dah matang agaknya nie . Aku takde dengar pun orang sebut "April Fool" hari nie , kecuali mamat sorang kat dalam kelas aku nie . Belum matang agaknya Abu (bukan nama sebenar) nie . Ahaks . Jangan marah ya Abu :P

Kalau dulu kat sekolah , asal buat benda sikit je , kena April Fool . Cakap sikit je , kena April Fool . Berapa banyak dosa la kumpul sebab buat April Fool kat orang . Haha . Tapi sekarang dah insaf . Aicehhhh ==' Dah besar kan , dah boleh fikir pakai otak :')

So from today onwards , I gotta be more matured and optimistic . Konon-konon macam buanglah semua yang buruk sebelum nie , cuba improve diri sendiri untuk jadi seorang insan yang lebih baik dan berjasa . Walaupun kuat main-main , tapi bila datang benda yang serius , kenalah serius . Betul kan ?

"Eh , nie apa nie ? Dah macam azam tahun barulah pulak nie ."

Guys girls gays , come on , kalau nak berubah tak perlu tunggu tahun baru . Kan ? Give change a chance , bak kata UiTM Di Hatiku :D Kita manusia kan selalu terlupa , so kenalah beringat selalu . Kalau rasa-rasa macam dah tersasar dari jalan yang lurus je , dah start bengkok je , kenalah muhaSABAH diri semula , jangan munaSARAWAK , patah balik pergi jalan yang lurus tadi . Jangan sampai jumpa jalan hitam . Jangan sampai jumpa jalan mati baru nak patah balik , merana diri sendiri nanti .

So ?

Semoga kita semua beri peluang kepada perubahan . Masing-masing umur dah banyak , so pandai-pandailah fikir apa yang terbaik untuk kalian semua . Semoga kita sama-sama berjaya dunia akhirat . Semoga kita sama-sama dirahmati Allah . Semoga kebahagiaan yang kita cari akhirnya nanti akan menjadi milik kita bersama . Jangan jealous-jealous kalau tgk org lain happy , okay ? InsyaAllah ;')

*Eh awak , dah bulan April pun nie . Cepat la nie balik semula nie . Saya tunggu awak lagi nie . Tauuuuuu ;)

awak tolong LIKE ya ? :)