Dear Followers :)

Friday, December 31, 2010

time flies ..

Assalamualaikum :)

Hey guys girls gays , how are u doin ? sedar tak sedar tak , 2010 dah habis ?
apa ? azam belum tercapai ? haa cepatlah capai , kurang drpd 24 jam je lagi nie ==

UMPH . First of all , i'd like to say HAPPY NEW YEAR , kawan-kawan !

Seperti biasa , aku dah go through mcm-mcm benda tahun nie . Well yeah , mostly yg mampu buatkan aku tersenyum gumbira . teeehee :)

Awal tahun dulu , i was a heart broken girl . Hell ya , like usual , i've been cheated by a man , after sixteen months we went through thicks and thins together . OMK tapi takpe , aku terima itu sebagai takdir aku . Dan sekarang , aku dah bole terima dia sebagai kawan aku semula :)

Till now , aku stay single . Hmm proud to say yang single life is much much better and much more calm . why single ? sebab aku malas nak fikir bout this serious relationship . aku consider benda-benda nie sume as a serious thing . aku tak suke main-main . as for me , lepas nie kalau nak ade relationship , hopefully sampai ke jinjang pelamin , insyaAllah .

However , 20102010 aku ada kenal somebody . somebody yg aku langsung tak kenal . rasa mcm aku fall for him , tapi entahla . aku taktahu . so , lastly aku decide utk go with the flow je , biar masa yg menentukan , biar takdir yg menjawab segalanya . aku tak berani kot nak letak harapan , wlaupun dah terletak , tapi takpe , aku akan cuba alihkan .

Selesai sudah la matters of heart .

Lepas SPM , aku takde benda nak buat . Nak cari keje sume , tapi alhamdulillah takpayah cari , keje datang sendiri . haha :P aku keje kat tadika kawan mama . why tadika ? sebab aku suka ;) aku suka budak-budak , sangaaaaat suka :D know what , aku blaja banyaaak benda kat sini . aku jadi lebih matang dan lebih bertanggungjawab , i guess . feels like heaven bila budak-budak sayangkan kita :) OMK i really can't describe the feeling with words .
Till April , aku quit . Sebab nak selesaikan lesen kereta and have some rest before aku further study .

Alhamdulillah lesen aku dah siap . Sekarang aku dh bole drive . ecehhh :P

Jun , aku register kat UiTM Bandaraya Johor Bahru . Masuk bilik A401 , dan bermulalah life aku sebagai seorg student universiti . kalau nak ikutkan , smpai skg pun aku mcm belum percaya , OMK aku student u dah ? grr .

Thank God , life aku kat sini takde masalah langsung , aku rasa . kawan-kawan sume bole buat family . heee susah senang kitorang samasama . kan ? syukur sgt aku jumpe dorang nie . i really love them , forever .

Study ? Alhamdulillah , sumenye lancar . biasa la dah masuk u nie , style dia lain sikit . bila assignment dah nak smpai submission date , baru masa tue la nak kelam-kabut siapkan sumenye . memang serabut la kepala otak . grr , dgn itu , azam baru aku , tknak buat assignment last minute . tau kawan-kawan ?
tests , quizzes , hmm biasa la kalau lambat tido tue . ada tue kadang-kadang tido satu dua tiga jam je . terpaksa la berkorban sikit demi masa depan kan ?

Final test , alhamdulillah sem satu nie dah lepas pun . lepas aku lalui mcm-mcm stress , dan mcm-mcm benda aku dah buat utk hilangkan stress , akhirnya aku dapat result mcm apa yg aku nak . syukurun sangat , alhamdulillah . kini aku bole tersenyum bahagia :) cewahhhh poyo gila , haha :P

dan akhirnya dah sem break pun , kejap je masa berlalu . lusa aku dah nak dftar utk sem baru pulak . OMG , how time flies ==

RIGHT NOW , aku nervous . nervous nak masuk tahun baru . Err what will happen in two thousand eleven ? Hmm just wait and see ;)

Que sera sera , whatever will be , will be . The future's not ours to see . Que sera sera :)

awak tolong LIKE ya ? :)

Thursday, December 30, 2010

congratulations , Malaysia ! :)

Assalamualaikum :)

Hey , my momma isn't home yet lah . I haven't take my breakfast yet tauu :P

First of all , congratulations , Malaysia ! I'm proud to be Malaysian ;) cewahhh tang nie la tiba-tiba nak bangga jadi org Malaysia kan ? Haha , mane adaaaaa ! I always proud to be Malaysian tauu :P Eh , tapi aku tak faham la kenapa ya kena lawan dua kali ?

Semalam nak fetch kaksar balik keje kat Bukit Indah tue , ingat nak tgk bola sambil makan kat LePark , Taman Daya tau . Tapi ade few things yg menjadi aral , so terlambat sikit amik kaksar . Sampai jusco sana dah pukul 8 kot . Lepas tue terus lah gerak g Taman Daya , amik Abg Zaidi and then g LePark kan . OMK ! LePark tutup sehhh . Hahaha sia-sia betul ==

Lastly kitorang decide g restoran hape entah . ade giant screen tue la . takde la ramai sangat kat sane . masa sampai tue , dah minit ke 70 kot . haha , aku duduk je , Malaysia dah dapat satu gol . ceittt ! tak sempat nak jerit 'Golllll !' Hahahaha :P

Oh anyway , makanan kat sane quite tasty lah , i'm satisfied ;) service dia pun baguih , friendly . Haa mcm nie la aku suka . Nak lepak pun semangat je . Haha . Ehh kat sana terjumpa one guy nie , 'hot stuff' kat kampus kot :P AHA my senior kat UiTM .

So , congratulations Malaysia . Keep up the good work yeah . Tapi aku lagi suka mase korang kat Bukit Jalil , kat Indon nie korang mcm tak semangat je . Apa kes ? Bagi chance kat Indon ke ? Errrr ==

awak tolong LIKE ya ? :)

my few minutes survey

OMK ! I've been tagged !
Instruction : Once you are tagged, answer all the questions honestly. No lying or cheating


Name : Nurul Hidayah binti Khairudin
Brother(s) : 4
Eye color : dark brown
Shoe size : 39
Hair : secret ;)
Piercings : no

Height : 159 cm
What are you wearing right now : orange colour of shirt and black long pant
Where do you live : Taman Desa Skudai , Johor
Favorite number : 7
Favorite drink : fruit juices
Favorite month : december ;)
Favorite breakfast : nesvita HA HA ! :P

HAVE YOU EVER

Broken a bone : no
Been in a police car : not yet ;)
Fallen for a friend : errr yeahh ==
Fallen for a guy/girl in a short period of time :
hmm think so -_-
Swam in the ocean : no
Fallen asleep in school : always ;)
Broken someone's heart : perhaps ==
Cried when someone died : are you crazy ? of course YES !
Sat by the phone all night waiting for someone to call : yes , if i'm not mistaken
Saved e-mails : yuppy !
Been cheated on : sad to say YES :(

WHAT

Your room look like : like a room , of course :P
What is the last thing you ate : satay

WHO
Who did you last yell at : not sure , I rarely yell
Who was the last person you danced with : nobody , sedihnya :P
Who last made you smile : syeeda my lil sis , she's crazy

FINAL QUESTIONS
What are you listening to right now? : sounds from the tv
What did you do today? : wake up , take my bath , fb-ing , blogging , and of course daydreaming :P
Are you the oldest? : absolutely nope
Indoors or outdoors? : middle HA HA

TODAY DID YOU
Talk to someone you like ? : yes , i talk to fathiyah
Kiss anyone ? : nope
Sing ? : not yet , later maybe . but I sing everyday ;)
Talk to an ex ? : no
Miss someone ? : always do :)
Eat ? : not yet ==

LAST PERSON WHO
You talked to on the phone ? : syeeda , yesterday i asked her to get ready , i was going to pick her up at jusco
Made you cry ? : H.A :P
You went to the mall with ? : fathiyah , we went to jusco to buy abg maien's dinner
Who cheered you up ? : don't know


HAVE YOU
Been to Mexico? : i don't even been to Singapore
Been to USA? : and not even Sabah/Sarawak. So pathetic :P

RANDOM
Have a crush on someone ? : i admit , yes i do
What books are you reading right now ? : Kak Nab's novel , Jodoh Atau Cinta

Best feeling in the world : being loved by someone whom I love . HOHO
Future kids name ? : secret duhh HAHAHA :P
Do you sleep with a stuffed animal ? : no
What's under your bed ? : nak tahu tgk sendiri :P
Favourite sport(s) : bola tampar kot , cause I never have chances to slap people :P
Favourite place : home sweet home ;)
Who do you really hate ? : I don't hate anybody
Do you have a job ? : yes , sleeping HAHAHA no i don't , i'm still studying
What time is it now ? : 1330

***
Sorry I don't tag anybody , I'm lazy ;)

awak tolong LIKE ya ? :)

Wednesday, December 29, 2010

trip

Assalamualaikum :)

Hai kawan-kawan , tak sangka kan cuti dah nak hbs ? Sebulan lebih aku duk uma je , buang masa begitu saja . Hehe . Lepas sem break nie , aku rasa dah bole la nak apply jadi driver utk Dato' mana-mana , kot2 bole jadi menantu ke kan . HAHAHA kidding ;) Nape aku ckp cmtu ? Sebab sebulan lebih nie , keje aku hantar-amik adik-adik aku nak g jalan , tolong mama g sana sini , blabla . Macam driver la senang cakap . HOHO == Eh takpe , aku memang suka pun , lagi-lagi kalo g jalan-jalan . Rasa kalau tak balik rumah pun takpe :P

Ehemm . Kisah diet ? Korang takyah la nak teruja sangat , aku rasa failed dah nie . Takde beza pun . Lately nie aku dah tak telan nestum nesvita dah , makan nasiiii je . Hakhak . Haritu timbang kat perhentian mana entah masa ontheway gi kl tue . Mesin tue ade rate 'S , OK , L , XL' , alahhhh mesin yang cakap-cakap tuuuu . Haaa aku kat rate OK tauuuu . So kira ok lah kan ? Takyah risau sangat kan ? ;)

Oh , sebulan lebih aku duk rumah , akhirnya berjalan juga dgn family . Kitorang g KL . Main purpose g sana adalah utk attend wedding cousin aku kat Bangi on 26th dec . Oh , Congratulations Dinul and wife ! :) * nantikan kad jemputan aku pula ya , HAHAHHA :P anybody ? :P

So alang-alang dah kat sane , g la berjalan sikit kan . Oh , sebenarnya kitorang sampai KL on that 25th dec , dlm pukul 1130 pagi kot , memandangkan kitorang bertolak dari rumah pukul 7.30 pagi , yg konon-kononnya sebelum tue nak gerak pkul 3 pagi . HA HA !
Sampai KL , g rumah abg omar dulu lah kat Keramat Permai . Heyy Adelia Umayra my lil' cutest niece , I already miss you soooooo muchhhh ! ;) I gave you lots of kisses and hugs kan ?


So this is my Adelia Umayra . Hot kan ? Lagi hot daripada cik syeeda kan baby ? :P

Hee . Malam 25th dec , kitorang decide nak g I-city . Yeahhh it's already late at night (10pm) but never mind , the eagerness mengatasi segalanya . Pukul 10 baru bertolak dari rumah abg omar . Lebih kurang sejam kot sepatutnya sampai , tapi OMK ramainya umat manusia . Kereta panjang berjela-jela , sume nak g I-city kot . Grr okay fine , it's christmas . Hmm well nvm , alang-alang dah smpai dari jauh , takkan nak balik kan ? Kena la masuk . Yeah kitorang byk snap pictures tapi sume kat KakNab . So , sorry no photos uploaded .
Cerianya dunia saya di sana . Warna-warna terang benderang . Hahaha :P
Around 1 am baru balik rumah . Sangat letih ==

Then on Monday , pegy Times Square . Ya , saya jakun , sekian terima kasih . Saya bukan org Malaysia . Hahaha :P Kalau aku sorang , rasanya aku mcm budak kecik hilang parents kot . Bhaha :P Entah , last minute decision kot , masuk theme park dlm pukul 6 ptg cmtu la . Guna Gold card kak aty , so dapat la discount entrance ticket sikit . Haha :P

Bawak adelia . Yg masuk aku , kaksar , tyah , syeeda , basyir , mundzir ngan delia . Mula-mula masuk , dia nangis meraung-raung , menggeliat-geliat sbb taknak masuk . Dia taknak masuk sbb mama dia tak masuk . Kak aty tak masuk sbb kak aty dah sarat pregnant . Mesti tak larat kan . Lama adelia nangis . Lastly dia penat , dia diaaaaam je . Sedih tgk dia masa tue . Mcm org yg tgh tahan perasaan . Sedih sangat muka dia tue . Nak bawak dia main nie , dia taknak . Nak main tue , dia geleng kepala taknak juga == Pastu aku ajak Kaksar bwk dorang tgk teater (mcm wayang) , cerita ape entah , aku tatahu . Alhamdulillah delia get better . Dia dah start senyum2 , gelak2 , main2 dahh . Heeee rindu sangat ngan gelagat delia .

Okay lepas tue aku ngan tyah bawak budak2 naik train . Masa tue pukul 7 lebih . Kaksar ngan syeeda g jalan dulu , dorang kata nak naik roller coaster . Nnt aku ngan tyah lak naik . Yeah can't wait ;)


Haha nampak best tak ? Yeah mmg best pun . Mcm syeeda cakap , "alhamdulillah hidup lagi" . Hahaha . Tak smpai lima minit pun benda tue , tapi mmg rasa mcm nak tercabut nyawa . Nie belum aku naik kat Genting lg . But seriously i like this kind of games , sangat mencabut nyawa dan menghilangkan stress . Hee :D Firstly cakap ngan tyah 'jom try tak jerit' , tapi lastly aku yg jerit lebih2 . Heee sangat best ! :P
Pastu ada satu lagi game yg pusing laju-laju tue , ape entah nama dia , taktahu la saya . Ewahh mula-mula jalan siap bole lambai-lambai ayah lg kat luar tue . Skali dah speed up , ambil awak , teleng kepala saya . Haha . Sampai skg pun rasa sakit lagi tengkuk nie . Nasib baik aku yg himpit tyah , bukan vice versa :P

Hari selasa , g melaka lak . Ayah ade keje kat sane , pukul 8 start . Sampai melaka pkul 4 lebih kot . Check in kat Mahkota Hotel , and then keluar g makan . Makan nasi padang kat restoran Indori . Yes , makanan dia tip-top tapi aku kurang puas hati ngan service dia . Kakak , lain kali sabar sikit layan kerenah customer ya . Cuba la senyum lebih sikit ==

Mahkota Parade is exactly just in front of the hotel . Mama dah tak larat nak berjalan . So aku , kak sar , tyah ngan syeeda je yg jalan g MP . Al-maklong lah kitorang dah nak balik , kaksar dah nak keje hari rabu . Mama ayah basyir ngan mundzir tinggal kat Melaka , khamis baru balik . Masuk je , kitorang beli asam , lepas tue cari starbux . Kaksar jumpa Azam , lepas tue borong sikit la kan . Haha . Oyeahh mama pesan belikan roti utk diorang , tapi kat MP takde La Boheme ke , Lavender ke , Bread Talk ke apa-apa je lah . Eh betol ke ? Sebab kitorang tanya kat amoi kedai jam tue , dia yg cakap . Kesian kan ?

Hmm , lastly mama suro beli chicken pie kat starbux je . Sekali lagi , pegy starbux . Sblum tue aku ngan tyah masuk ladies kat MP . Grr teruja gile aku ! Cantekkk ! Hahaha .


Tengok lah , cantik kan ? Warna dia purple ! Saya suka !!! Hehe . Aku tak amik gmbar full ladies nie , sbb ade orang . Kang orang ckp aku jakun lak . Haishh malu la saya mcm tue . Hehe . Tapi mcm nie la decorations dia , yeww aku tertawan ngan toilet nie ! Nak masuk pun penuh selera . Hahaha :P
Peliknya , baru pukul 9 lebih kedai banyak dah nak tutup . Manusia dah tak ramai pun . Haish , tak rock lah korang . Hehe . At last pukul 10lebih kitorang balik bilik . Kitorang siap-siap sume , and then balik JB .

Mama ayah , jangan lupa pulang ke rumah ya . Anakandamu menunggu nie , nak g shopping , nak teruskan perjuanganku utk masa depan . HAHAHA :P

Dan sekarang , aku tgh tunggu mama dgn ayah balik la . Hehe ape la korang nie . Tinggal brp hari je lagi nak naik sem baru . Nervous lak rasa . Pray for me , kawan-kawan . May Allah bless ~! :)

awak tolong LIKE ya ? :)

Friday, December 24, 2010

Aku Tadi Seorang Ibu

Assalamualaikum ;)

Sape suka makan rojak , bau ketiak masing-masing ! Haha . Harini nak buat entry rojak language lah ;)

Teruja tak tengok title kat atas ? Haha :P I went out dgn my lil bro tadi , basyir . Mama dgn ayah ade hal , so I need to settlekan hal-hal yg belum settle before kitorang gerak g kl tonight . Aku have to go to Jusco and bawak basyir g klinik .

Kitorang decide nak g jusco dulu . Pukul 6.20 masa tue . Semalam kan they have bought the school uniform , all my adik-adik lah , tapi ade some problems pulak == Yes , our bad , indeed . Ada ke that guy yg jaga bahagian baju skola tue , bagi kemeja budak pmpuan yg pakai dgn panafor (hahaha sorry takreti eja) tue . Awak nak suro adik saya wear skirt ke pegy skola ? Gilossss == Yg we all they all my all nie pulak , mata letak mana entah sume , tak perasan langsung ! -.-

So , aku dgn rasa penuh tanggungjawabnya go and see the promoter lah tadi . Cakap nak change the shirt kan , and tukar long pant skali , sebab basyir needs the bigger size . Syukurun senang je . But lepas tue we need to pegy kat service counter pulak . This part mmg lah aku taksuke . Ramainyaaaaaaa customer , pekerja sorang je ? OMK , so menguji kesabaran . Yg korang nie pun satu , sibuk je nak g service counter time aku nak g kan ? Pegy balik rumah lah , dah nak maghrib tahuuu == Time nie la korang nak suro minachi sorang tue bungkus hadiah banyak-banyak kan ? Tak reti bungkus sendiri ke ? == Err okay fine , esok Christmas . HOHO , Merry Christmas ! Apa pun , I pity u , minachi .

Eh , aku mmg seorang yg penyabar ;) Haha ! Akhirnya heroinku datang juga . Kakak sorang lagi dtg and helps the poor minachi . Heroin mmg slalu datang lambat kan ? yeahh i know , dah bosan dgn statement tue . cliche == HAHA

Kitorang bajet kejap je nak tukar baju tue sume . At last , pukul 7 juga baru siap sume . Grr , kalau g klinik sekarang mesti tak smpat solat maghrib kan ? Korang rasa tak mcm tue ? Kitorang rasa tauuu . Hahaha . So instead of kelam-kabut nnt , kitorang decide solat je dulu kat jusco , then baru g klinik .

Ehem , it's already 7.30 . Kitorang pun pegy ler klinik kat sri pulai nun jauh sana tue == Sampai sana dekat 740 kot . Ceitt doktor takde lak . Pukul 8 baru masuk . Hmm , lastly aku decide nak pi pekena roti canai kat kedai mamak sebelah sat . Hehe sodap jugakkk == Tapi kuah dal dia tak masyukk sangat lah . 3 stars je aku bagi :P

Burrrp ;) Haha . Jom lah basyir kita tunggu kat dlm klinik je . Haaa hmmm , masuk klinik isi borang , tunggu nurse panggil . 'Ahmad , sila masuk' . erk . Haha . Okay , harini doktor lelaki ya . Aku baru je nak bgtau dia masalah aku , tapi terpaksa cancel sebab dia lelaki . Ceitt . Eh , doktor nie takbole blah ya , nasib baik dia comel . Ada ke dia tanya basyir tue anak aku ke ? Memang berbaloi == HAHA

Basyir ada allergic . Doktor kata allergic dia quite bad , dia advice suro bawak basyir pi jumpa doktor pakar . Doktor tue bole tlg bg ubat je , takdapat detect problem sebenar . Kena jumpa doktor pakar lah utk mendapatkan rawatan yg selanjutnya . Cewahhh . Hmm , baiklah doktor , nanti saya ckp dengan mama dan ayah ya == (aku tgh tulis entry nie , baru teringat nak bgtau mama ngan ayah . haha sat naaaaa) Then tunggu ubat , balik lah .

Macam ibu tak saya ? HAHA ! Seronoknya nnt jadi ibu kan kannn :) Okay , entry aku nie mmg takde motif pun . Byebye :P

awak tolong LIKE ya ? :)

Thursday, December 23, 2010

Dia dan harapan itu

Aku tak kenal dia
Dia juga tak kenal aku
Aku di sini , dia di sana
Aku dengan cara aku
Dia dengan cara dia

Tapi setiap saat yang berlalu itu
Aku rasakan seperti dia di sini
Dekat di sini
Di hati aku

Aku tahu ini pelik
Tapi ini benar
Tiada yang benar melainkan yang benar belaka

Hari itu
Dan hari-hari yang lain juga
Aku lihatkan dia
Tersenyum melihat aku
Berkata-kata kepada aku
Setiap daripadanya indah belaka
Oh , aku hanya bermimpi di siang hari

Harapan itu
Aku letakkan pada dia
Yang sebenarnya aku tidak tahu
Mana kebenarannya
Dan mana akhirnya
Pelik , bukan ?
Tapi ia benar .

Dugaan itu
Aku tempuhi jua
Walaupun berat untukku
Namun aku tahu itu yang terbaik
Buat aku dan dia

Dan aku berdoa
Suatu masa nanti
Dia kan hadir ke sini
Untuk rungkaikan segala persoalan di hati ini
Hati yang tidak pernah lelah menunggu
Walaupun hampir saja ia berputus asa
Tetapi dikuatkan semula
Dengan segunung harapan

awak tolong LIKE ya ? :)

Wednesday, December 22, 2010

Nearly Accident ==

Assalamualaikum ==

Hai kawan-kawan . Tengahari tadi mama aku suro gi kedai , maka aku dengan patuhnya terus keluar dan menurut arahan . Mama suro beli nasi goreng kampung kat medan selera tue . Mcm biase lah , aku park and then gi beli la kan . Takkan tido dalam kete lak .

Dah siap , aku pun masuk kete semula . Start enjin dan jalan . Haaaaaa masa nie la , aku taktahu ape masalah aku . Aku nak keluar lorong . Aku dah tengok kiri-kanan-kiri-kanan , betullll , aku tak tipu . Aku rasa jalan clear sangat . So aku jalan lah . Lepas tue tiba-tiba je ade sekor kete hitam yg gah (iaitu mahal ya) hon aku sekuat hati , dari side kiri . Ya ampun , dari langit ke dia turun ? Nervous mak nokkk , mak takuuut sangat . Syukurunnn tak langgar . Grr == Agaknya aku terlupa nak baca doa kot ..

Dah jadi mcm tue , aku terus je lah jalan . Tapi dia still hon aku . Errr tak puas hati kot nampaknya . So aku benti la tepi jalan , then dia lalu pastu tunjuk sign tangan " Apaaaaa lahhhh ini olangg ." Ohh , yg drive tu lelaki cina dgn girlfie dia kot . Entahh , aku takut sangat == Aku angkat tangan tanda " Sorry , my bad ."

Then terus je kete hitam dia yang GAH sgt tue jalan . Aku tarik nafas dalam-dalam . Aku calm down kan diri . Wahhh cool gile aku . Haha . Lepas tu aku teruskan perjalanan nak balik rumah . Grr takdenye aku nak merayau tempat lain BUAT MASA NIE . Terkejut mak , nyahhh . Wa cakap sama lu , wa bawak 20 km/h je sampai rumah . Hehe :P

Mama taktahu . Hehe . Petang tu mama mintak tolong g bank pulak , aku dgn sukahatinya membantu , dengan azam baru akan lebih berhati-hati memandu dan tidak lupa membaca doa . Dan akhirnya aku selamat sampai ke rumah sekarang . Ahaks ==

awak tolong LIKE ya ? :)

Tuesday, December 21, 2010

Aku Tak Bodoh

Assalamualaikum ;)

Hehe . Sape dah tengok muvie nie ? Aku dahhhhhhh ;)

Okay , mesti korang rase "yewww cite ape entahh niee . ngarut gile , tajuk je dah mcm ape kan" , Haa betul tak ? Hehe . Frankly speaking , aku pun rase mcm tu juga mula2 . Syida lah , dia yg tgk dulu . Pastu balik rumah je , tak habis2 cakap cite nie best , cite nie best . Aku pelik ape benda yg best sgt entahhh . Mcm mengarut je . Pelakon dah la sape2 je kan . Takde remy ishak ke , ashraf muslim ke , fahrin ahmad ke . Haha :P

Sekali , kawan aku ajak tgk muvie , cite nie . Haa dah bagus sgt la tue , meh sini aku nak tgk ape benda yg best sgt . Haha . Kerek gila aku . Okay , masa tu tengahari , aku bet mmg tak ramai la kan yg tgk muvie nie . Memang betul pun , dah la tak ramai , lambat lak tu start . Patutnya 12.30 , ini pukul 12.45 pun belum start . Ceittt , aku tidur pun sempat tahuu == :P

Once cite nie start je , kitorang takbole berhenti gelak daaaa .. Hehe . Aku berani cakap , cerita nie lawak gila . Korang nie , don't judge a spoon by its silver-ness (ade sape2 kenal peribahasa nie ? :P) Haha ok takpe , teruskan dgn Aku Tak Bodoh . Korang pegy lah tgk , tak kesah la beli cd ke apa , tapi tak rugi tauuu . Sokong la produk buatan Malaysia . Better daripada korang tgk cite Piranha yg entah pape je . Haha tak memasal ==

Aku bagi 4.95 bintang kat movie nie . Haa hebat tak hebat tak ? :P Tukar la persepsi korang . Cite nie ade banyaaaaaaak pengajaran , bukan suka-suka gelak je tauu . Pasal kekeluargaan , pasal persahabatan , social problem , blablabla . It was too fantastic and realistic . Movie nie memang sebiji-sebiji berlaku kat dalam life manusia zaman sekarang . Sampai ada part tue , sangat menyentuh perasaan . Rasa mcm nak nangis je . Err , rasa je lah . belum nangis lagi , mampu tahan lg . Haha :P

****
Cerita Aku Masih Dara best tak ? Nie satu lagi movie tajuk pelik . Ahaha :P

awak tolong LIKE ya ? :)

ini kisah aku yang punyaaa

Assalamualaikum :')

Hahaha . I am soo sorry . I promised u not to tell stories about him again rite ? I just can't do that :P Hehe . Kalau rasa-rasa mcm bosan , sila visit blog lain ya . Kalau korang agak-agak busy body tu , jom lah aku cerita . But not that detail ;)

Semalam , mcm biase aku onl fb dan biarkan sahaja , syida yang gune laptop . Aku baring je , lepak2 depan tv . Masa tu pukul 3 ptg lebih la kot . Aku tak mengharap pape pun , sebab aku dah letih tunggu si mamat tu online . Baring punya baring tue , tiba-tiba adik aku jeritt . " Kak Dayahhhhhhhhhh !!!!!!! " ( sambil tunjuk laptop kat aku . tak la kuat pun jerit , suara excited je ! haha )

OK ! Aku laaaagi lahh excited ehh . Haha . Dushhhh ke tepi hang , kakdayah nak ambik laptop nie ! :P Kesian syida , tapi sorry lah . Fortune knocks once at every man's door tauuu . Hehe .
H.A online lah , dia IM saya , after berapa abad entahh diam dan diam terus . Gila kau aku tak excited ? Hahaa :P

Maka bermulalah al-kisah yg sangat panjang . Tetttttt ~! Secret di situ == ;)
Haha sampai lah fb aku dengki , dia cakap aku offline , H.A pun offline jua .
Weehhhh aku belum offline lahhh :(
Grrrr .
Sahih ke tak story dia , itu aku takdapat jamin . Kena la tanya ulama bukhari dan muslim . Hehe . Tapi aku nie taktahu la kenapa , hati aku mengiyakan aje . Mcm lyrics nie " I don't know why I trusted you , but I knew that I could" . Haaa hadoiii == Kau mandrem aku ehhh ? Haaa baik cakappp !! :P

Okay , sekarang aku consider je la sume dah clear . Masalah dia , aku doakan cepat2 la dia dapat settlekan . Smoga kitorang dapat berkawan lagi mcm biasa . Sekali lagi aku cakap , berkawan mcm biasa ;)

Till then . Byebye dearest friends :)

awak tolong LIKE ya ? :)

Monday, December 20, 2010

Assalamualaikum :)

Duhhh , I'm too tired of everything . Things are getting more complicated , sedangkan kau langsung tak datang utk rungkaikan segala persoalan dalam kepala otak aku nie . Oh , I don't need you for that pun , I guess . Sebab belum tentu kau menjawab persoalan aku , entah-entah kau makin serabutkan ade lah . Macam kau penah ckp , "Look into someone's mouth , you will smell the bad aroma of lies" . Kau ckp depan cermin ke apa nie ? == You are just so complicated . Grr

OK , cukup la blog aku dipenuhi dgn cerita kau . I'm tired already . You keep being quiet instead of come to me and explain . ( eh aku nie sambung lagi . ha ha ) ENOUGH , ENOUGH .

********
Guys Girls Gays , sem break dah tinggal less than two weeks lah . I'm going to sruggle again , for the sake of my future . Please pray for my success yeah . Hopefully bila naik sem baru nnt , I'll forget everything about him , slowly . Haaa sambung lagi kan . Hadoi , frankly , I just can't stop thinking about him . Not until everything is clear , I guess ==

Anyway , I gotta start packing things and do some shopping . Am looking forward to see you again , bloods ;) Hope we can still be together through thicks and thins . And I'm looking forward to see my new mates , too :)

Byebye dearest friends , take care !
:)

awak tolong LIKE ya ? :)

Sunday, December 19, 2010

18 december , Saturday .

Assalamualaikum ;)

Ehem . Happy birthday to me . Haha already 18 , eh bukan , saya baru 18 tahun lahh ;) heee
okay , thanks to all yang wish ya . Aku takdapat nak ingat sape yg wish aku dulu , turn by turn , sbb memory aku nie low sikit . Sedangkan kadang2 benda yg baru lepas jadi pun aku bole lupa . Haa mcm amnesia kan , yg mcm dalam cerita Seribu Kali Cinta tuu . Grr naudzubillah ==

Oh , aku bangun pagi nampak ade text . Drpd abg , merangkap bf dan bff aku . Bhahaa :P Instead of reply text satu sen , baik aku call kan ? FOC je . Hakhak . Aku mmg tunggu je dia nie ajak aku keluar . HAHA nasib baikkkkk dia ajak tgk Tron Legacy , kalau tak mati kutu aku kat rumah . Kawan-kawan aku takde kat sini :'( Hehe . Oh , bukan berdua ya , bertiga , dgn kak angah juga . Tak baik berduaa , nnt yang ketiganya sape ? Korang fikir la sendiri . HAHA :P Terima kasih kakak dan abang :')

Amik muvie pukul 4 ptg . Before that layan cite Jab We Met kat TV3 . Hehe , aku mmg suke sangat ok cite nie . Masuk tu dah tiga kali kot aku tgk . Terima kasih TV3 sebab keluarkan cerita tu . Mama dengan ayah saya pun layaaan . Pagi tu dorang layan cerita Barbie sama-sama dengan saya . Haha , comel betul :D

Malam tue g makan dengan family , makan seafood kat bandar . Eh tapi sebelum tue , aku sempat heret syida g jusco kejap , nak claim birthday present kat Cool Blog . Haaaa dia bagi aku free blog , korang jgn jealous ya :P Ohh , tapi aku sangat tak senang hati dengan makcik sorang kat Coolblog tu , tak mesra pelanggan . Dah la tak senyum langsung , lepas tu marah-marah budak yg buat air aku pulak tue . Grrr . Deyy makcik , ini birthday saya tauuu , senyum lahh . Takde kena bayar punnnn == makcik kena sedar , bumi kata pergi , kubur sudahh kata mari lahh makcikkk . Haaaa pantang nie aku . Bukan satu hari je dia tak senyum tau . Kalo sehari je , paham lahh aku kot gado ngan laki ke . Ini tak , hari-hari tauu dia tak senyum . Hari-hari gado ngan laki ke ? ==

Haaa terlebih sudah . Ape pun , terima kasih mama dgn ayah . Mama dgn ayah je lahh yg the best . Makcik tue tak pun :P Oke la , tak byk pun benda aku nak cerita nie . Till then , byebye ;)

awak tolong LIKE ya ? :)

Wednesday, December 15, 2010

Manual-drive ;)

Assalamualaikum :)

Hai kawan-kawan . Hee nampak aku mcm dah normal smula tak ? :P

Haa let me tell you this , all this while aku ade lesen , aku drive auto sahaja . Sampai la aku lupa mcm mane nak bawak manual . Erhhh so membazir kan aku bayar JPJ ? So , dgn semangat dan azam yg baru , aku pun cuba memahirkan manual-drive aku smula . Ape guna aku score JPJ kalo aku simpan je kan ? Haha perasan tak ? :P


MY ALPHARD ;)


HAHAHA . Apa ?? Nie bukan alphard ?? Memang lahh , korang pecaye sape suro :P Nie Mitsubishi Dellica lah , beliau dah berkhidmat utk family aku berpuluh tahun tau . Don't insult it == Hehe

Aku practice drive manual smula guna dia lah . Haha takde power steering tau . Aku nak bwk keluar lorong rumah je dah makan dekat lima minit , habis peluh kat situ je . Mati enjin ade la dua tiga empat lima enam kali mase nak keluar lorong . Ekeke :P Sesumpah sangat la takde powernya steering saya itu == Aku tabik springggg kat ayah la selama nie dgn bertungkus lumusnya membawa ia . Hehe . Nanti ade rezeki kakdayah belikan ayah kete sebijik lagi eh ? ;) Hee amiiin ~!

Masuk hari nie , baru dua kali aku practice . Bole lah , ade peningkatan kot harini . Wakaka . Syida mangsa aku bawak g jalan-jalan . Heee :D Masa drive aku dh takde masalah dah , rasenye mcm dah pro balik . Ahahaha perasan gilaa :P

Oh anyway tadi pagi aku drive bawak kete manual tau . Tapi ade power steering lah heee . Kat jalan yg busy . Told you , aku dah pro :P hahahhaa . Actually bknnya masalah aku tak pandai drive manual , it's all about confidence . Skg nie aku dah confident semula , so lepas nie bole lah bagi aku drive manual ya ;)

Oh lupa nak cakap , rasanya aku dah takpayah pegy jogging kot . Drive Dellica je dah ckup keluarkan peluh aku . Wakaka :P Eh tapi masa nak heret keluar lorong rumah je lah . Lepas keluar dah tak peluh dah . Syiokkk ade lahh . Heee :D

****
I got a news this evening . Good news I might say . Tapi taktahu la , I don't know the truth yet . Let time explains ==

Till then , tata ;)

awak tolong LIKE ya ? :)

Friday, December 10, 2010

smile again :)

Assalamualaikum ==

Alhamdulillah , every efforts that i did finally paid me back . I'm happy enough for that . Mcm kau cakap , result aku ok . Aku bersyukur sangat . Sayangnya kau takde sekarang utk aku share kejayaan aku nie :'( Kejapnya masa berlalu kan . Aku tahu kau mungkin tak baca blog aku nie , tapi if one day nnt kau terbaca , aku nak kau tahu yg aku happy jadi kawan kau selama nie . Tanpa aku sedari , sbenarnya kau buat aku lupakan perasaan aku kat seseorg sbelum nie . Hebatnya kau . Kau mcm pelangi . Datang lepas hujan turun , lepas tu tiba-tiba hilang without saying goodbye . Hmmm -_____-

Emm . Tapi tak kesah la ape nak jadi lepas nie . aku malas nak fikir lg . From now on , aku akan ikut je flow of my life , happily ever after . cehhh dah macam ape lah pulak kan . I wont regret anything . yupp i won't !

It's ok aku terjatuh lagi . Aku penah baca orang tu ckp , "every son of Adam makes mistakes , and the best of those who make mistakes are those who repent" . kan ? Aku rase aku belum lambat lg utk itu .

So yaya , all the best ! Pls live ur life to the fullest ok . be strong again , as u always did . Never give up eh . Life is too short for you to waste it . You still got friends around you kan ? You still got ur family , and most important is u got Allah , who will always be there for you , rite ? So why on earth you wanna keep being sad ? Duhhh so annoying lahh yaya == Wake up ok ?

Friends , i need you . I really am . Tak kira la ape jadi , aku tetap perlukan korang . Pls be there for me . I love you more for that . And finally i smile again , for you and because of you :')

awak tolong LIKE ya ? :)

Thursday, December 9, 2010

Heart



Heart, I know I’ve been hard on you
I’m sorry for the things I’ve put you through
Before you start to break on me or ask for sympathy
I need to make you see

Oh, heart, I’m not sure it’s been long enough
To say that what I feel is really love
There’s just one way to learn, sometimes we’ll get hurt
And right now it’s our turn

Give it time, help me through
Heart, we can do this together
You’re my strength, you’re my soul
I need you now more than ever

Heart, all the hurt will soon be gone
If you’ll, if you’ll just keep on being strong
You will always be my friend, so keep on hangin' in
And we’ll find love again

Give it time (Give it time), help me through (Help me through)
Heart, we can do this together
You’re my strength (You’re my strength), you’re my soul
I need you now more than ever

Heart, I know I’ve been hard on you
I’m sorry for the things I put you through
Please don’t you break on me, I need to make you see
It wasn’t meant to be


‘Cause you will always be my friend, so keep on hangin' in
And we’ll find love again

awak tolong LIKE ya ? :)

the answer

Assalamualaikum ,

Told you , i don't want to fall again , but i already failed ==

At last , aku dah tau jua jawapannya . Walaupun kau tak penah jwb soalan aku , tapi takpe . I know i'm not okay but i pretend to be . hee takpela , aku tahu apa yg berlaku sume ade hikmahnya . Anyway , i'll pray for ur happiness . Semoga kau bahagia dgn dia . Thanks a lot for all the moments u made me happy :)

It's nice to know u , H.A .

***
Dulu , notifications aku penuh dgn kau , skg dah takde lagi .
Dulu , waktu tengahari aku excited nak online , skg mungkin tak lagi .
Dulu , adik-adik ckp aku gila sebab gelak sorang-sorang , senyum kalau bole sampai hujung kepala , skg dah takde lagi .
So pathetic , am I ? AHAKS ==

awak tolong LIKE ya ? :)

Wednesday, December 8, 2010

where is the peace of mind ?

Assalamualaikum -____-

harini diam lagi . still takde berita . aku cari jua berita dlm surat khabar , tapi takde pun pasal kau == apa masalah kau , H.A ? hmm . takpela , aku nak tgk apa kau nak buat lepas nie . sampai bila kau nk buat aku mcm nie . takpe , aku sabar lagi .

tadi petang aku pegi Greenjade , makan abc . all alone == aku takbole duduk rumah , duduk dlm bilik , nanti aku sedih . tats why aku keluar , cari sikit ketenangan . tapi kat sane pun , aku takbole berhenti fikir pasal kau . air mata aku mengalir jua . aku stress , tambah dgn satu lg masalah yg ada org tu create . aku takut org nampak , cepat2 aku lap dan balik rumah :'(

awak tolong LIKE ya ? :)

:'(

Assalamualaikum ==

Tak fahamnya aku ngan manusia bernama lelaki nie . Apa la yg dia nak kan ? Takbole ke cakap terus terang je ? Takbole ke jangan buat orang tertanya-tanya ? Aku pening lah . Aku sedih , tahu tak ? Nape kau buat aku mcm nie ?

Lusa result exam aku nak keluar dah . Biasenye kau ade nak tenangkan hati aku . Kau cakap , "result kau msti ok , cik nurul " . Tapi skg kau mana ? Biasenye hari-hari kau cakap , "jaga diri kau baik2" , tapi kau kat mane skg ? Masa aku demam , kau suruh aku minum air limau suam kan ? Kau suruh letak gula sikit dlm air tu . Aku tak lupa pun . Dalam satu hari , banyak kali aku buat air limau suam tu . Bukan sbb aku demam . Tapi sebab aku teringatkan kau . Bila aku ckp flu aku blum get well , kau ckp "nah , amik tisu nie" . Wlaupun tak real , tapi aku tetap tersenyum .

Kau slalu online untuk aku . Kau ckp " aku curik2 online nak tgk kau je nie haa" . Sweetnya . Kau slalu buat aku ketawa . Kau slalu buat aku rasa excited . Kau slalu buli aku .

Aku rindu kau :'(

awak tolong LIKE ya ? :)

Saturday, December 4, 2010

HUH ?

Assalamualaikum .

YES , I got it . What is next ? ==

awak tolong LIKE ya ? :)

Friday, December 3, 2010

a week left

Assalamualaikum ;)

Hey guys , a week left doe . heee :D apa ? my 1st semester result lahhh . haiyo , aku dah mula tunggu hari , kira jam , menghitung minit , saat dan detik . hoho

Doakan saya , awak semua -_- Tata ~!

awak tolong LIKE ya ? :)

Thursday, December 2, 2010

waiting and waiting

Assalamualaikum :)

Guys , I keep waiting for the uncertain thing .
Am I doing the right thing in the right way ?
Good things come to those who wait , isn't it ? So why not I keep on waiting eh ? Hopefully this waiting-for-the-uncertain thingy worth it . Grrr -_-
This such crazy thing mess me up lahh ! Haiyo ==

;)


Aku takkan lelah menunggu
Hingga waktu ajal menjemputku
Takkan pernah ada sesalku untuk menunggumu

Aku harus tetap menunggu
Hingga nanti aku berbaring
Sampai mati aku akan tetap menunggumu

Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu

Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa umurku sampai mati

Aku harus tetap menunggu
Hingga nanti aku berbaring
Sampai mati aku akan tetap akan tetap menunggumu

Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu

Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa umurku

Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu

Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu

Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa umurku sampai mati

awak tolong LIKE ya ? :)

Wednesday, December 1, 2010

THE MOST

The most selfish one letter 'I'-avoid it;
most satisfactory two letters 'WE'-use it;

most poisonous three letters 'EGO'-kill it!;

most used four letters 'LOVE'-value it;

most pleasing five letters 'SMILE'-keep it;

fastest spreading six letters 'RUMOUR'-ignore it;

hardworking seven letters 'SUCCESS'-achieve it;

most enviable eight letters 'JEALOUSY'-distance it;

most powerful nine letters 'KNOWLEDGE'-acquire it;

most divine ten letters 'FRIENDSHIP'-maintain it !

awak tolong LIKE ya ? :)

Five Stars Rapunzel

Assalamualaikum ;)

Teeehee . How are u doing , guys ? Hope everything is alright ya :D

Okay , I had so much fun of watching Rapunzel just now ;) You and you and youuu shud go to the cinema nowww and watch it ! Heyy what are u waiting for ? Go now !! HAHA cehhh :P

Though the movie is a bit ridiculous (typical animation movies ey) , but it's so alright , I laughed a lot . Heee :D I'm sure your ringgits worth it . Come on , bring along your whole family , or your loved one , or your friends , ahh whoever you wish lahhh ;)

AHA I guess tat's all fr now . There's nothing much I wanna say . Okay , till then . Tata ~! :D

awak tolong LIKE ya ? :)

Sunday, November 28, 2010

Assalamualaikum ;)

Heyy boggy :D

rasa mcm berseri-seri takk blog aku harini ? ;)
Mira elliana told me she's bored with my blog . OMG , instead of I lose one loyal follower , it's better for me to change the layout to a new one kan ? hehehh

So mira , this is for you . hope u like it my dearest twinto ;)


awak tolong LIKE ya ? :)

Saturday, November 27, 2010

sick

Assalamualaikum :)

I'm glad to say that now I'm sick . I'm not in a pink of health anymore , yet it has turn to grey in colour . haha . Yes , I got flu , my nose is hurt , I cough a lot till I can't sleep well , and now I think I begin to get fever . my body temperature is getting higher I believe .

Yes , I feel uncomfortable . I'm dizzy mizzy crazyyy . So that's all , thank you . Hope I'll get well soon . Amiin ~!

awak tolong LIKE ya ? :)

Friday, November 26, 2010

seronoknya jadi cikgu

Assalamualaikum :)

ENTRY KETIGA UNTUK HARI INI . korang nampak tak betapa bosannya aku ? -_____-

Tiba-tiba nak cerita pasal sorang ex-student aku nie . dia comel sgt , bole dikatakan favourite student aku lahh nie dulu . (tak bermaksud aku biased eh . aku sayang semua) cewahh :P haritu , dia add aku kat fb . sebelum nie dah friends dah . tapi oh okay , nie fb baru dia . taktahu la kenapa dia buat baru . ambboi , baru enam tahun dah ade dua fb eyy . teacher pun ade satu je tauuu HAHA :P

Apa yg aku nak cakap kat sini , mmg seronok jd seorang guru . wlaupun kite dah tak jd cikgu , tapi smpai bila-bila pun gelaran tu melekat kat kita . ohh , diorang tak panggil aku cikgu , diorang panggil aku teacher , teacher dayah . teeeheee modern sikit ;)

Tiba-tiba aku teringat masa mula-mula aku jd teacher kat sane . dulu aku ada tulis entry pasal nie , tapi rasanya dah delete kot . hmm . seronok . layan budak-budak mmg memerlukan kesabaran yg sgt tinggi . agaknye sbb tu lahh aku terlebih matang kot :P yup , jd cikgu mmg sgt dan teramat menguji kesabaran . banyak dugaan dia . tapi bila students sayang kita , rasa mcm heaven gila . best sgt . taktau nak ckp mcm mane perasaan tu . rasanya takde word yg bole describe perasaan tue .

Afraz . nie la nama student yg add aku tu . dia nie manja , anak last . comel sgt . hehe ingat lagi kitorang slalu usik dia kalau ibu dia terlewat jemput dia kat tadika ;) dia je satu-satunya student aku yg ada fb , ataupun dia je yg add aku . agaknye lahh . aku pun taktau . haritu dia online , dia IM aku . dia cakap dia baru balik dari transisi nak naik darjah satu . apa tuh ya ? ujian kan ? aku pun tanya lahh , next year tahun depan skola kat mana , mcm mane dgn ujian dia nak naik darjah satu tu semua . Alhamdulillah , cerdik anak murid aku nie . dia dapat fullmark utk ujian tu . semoga Afraz jadi pelajar yg cemerlang dunia akhirat :) amiiin ~

Dan aku rindu dorang semua . haritu aku terjumpa sarah kat pasar malam tmn skudai indah tue . hehe dia still ingat aku . dia nmpak aku je , dia senyum . ade la dua tiga kali terserempak (sbb pasar malam dia sumpah kecik gile) , nmpak muka yg sama je pun bole . haha mula-mula dah tegur kira ok lahh kan , kali kedua ketiga keempat terserempak , dah taktau nak buat ape . sengih je ahh . haha aku cepat-cepat ajak kakak aku balik . heee

Lepas tu kat jusco , aku nampak muiz (yg mcm muka zulkarnain) hehe . dia pun nampak mcm segan-segan je . mak dia pun tak kenal aku kot . so aku malas nak tegur dia , lari tempat lain je . nasib baik jusco besar . hehe :D aku awkward gile lahh kalau nak tegur parents , sbb sometimes dorang bukan kenal aku punn . kalau nak tegur parents yg dah biasa dgn aku ke , bole lahh takde masalah . hehe

Lepas tu pagi tadi aku pegy beli breakfast kat kafe noor , aku nampak faris pulakk masa aku tgh carik parking . hehe . yupp , aku rindu dorang semua . aku rindu nak main-main dgn dorang , rindu nak gurau-gurau dgn dorang . rindu kenakalan dorang , rindu manja dorang . errrghhh ! (aah , aku mmg takreti marah dan jd garang kat dorang . minta maaf . kalo nak marah pun , aku kena mntk tlg teacher lain marahkan . unless aku betul2 marah , baru la aku bole garang SIKIT . haha) it is a fact , oke :P

Pictures dorang ade lagi dlm phone aku . yg aku sempat snap je lahh . kadang-kadang bila aku rindu sgt , aku tgk muka dorang . aku ada record aishah dgn iman nyanyi lagu "hujan turun" , so aku dapat lahh aku dgr suara dorang . ahaks sebak gilaa ==

Dah la , sebelum aku leleh kat sini , baik aku stop dulu . Taaa take care awk semua ;)

awak tolong LIKE ya ? :)

Feelings of Doubt

Assalamualaikum -_-

Nie entry kedua aku utk harini . Sorry , tapi aku rasa aku perlu tuliskan benda nie .
Aku berfikir . aku berfikir . dan aku berfikir lagi . tentang itu . tentangnya , dan semua tentangnya . tapi still , aku takde jawapan . sikit klu pun takde .

Ada byk sangat question marks yg besar dalam kepala otak aku nie . tapi aku slalu takde kesempatan nak tanya . those questions buat aku rasa doubt kat apa yg aku tgh rasa nie . Yup , I got to turn to Allah , The Almighty . I back up everything on HIM . All I can do is hoping that HE will show me all the truths . maybe it takes time , but it's okay , I'll be patient . for the sake of the truths . "O Ya Allah , please open my eyes to the right path , the right way which is best for me . Please , don't let me go astray . I seek refuge from Satan . Amiiin ~"

awak tolong LIKE ya ? :)

the things

Assalamualaikum :)

Weeehaa ! (apa tu? :P)

14 days .
Sekarang nie , kerja aku countdown sahaja , tunggu hari di mana result exam keluar ! only fourteen days left to 10 dec 2010 -_- Aha , I don't feel any feeling of nervousness yet . NOT YET , ok . The beautiful , colourful butterflies are on their way to my stomach , I believe . They told me tat they're in 'Negeri di bawah bayu' . bhahaha :P OK I AM KIDDING .

Kawan-kawan , remember I told u I want to learn cooking ? Ehehh once again , in my dream :P kenapa ey ? sebab .. sebab .. sebab aku malas kot . hehe . kalau mama masak , aku tolong benda2 basic je . tak tgk pun mama masak -__- minta maaf ya ?

DIET ? Aha , this one aku take it seriously . Yupp I'm on diet . seriously I am . I DO NOT kid youu . trust me . I'm trying my best not to eat everytime I feel like eating . Jihad nafsu nie . ahaks :P Tapi ada jugakk kadang-kadang aku tak tahan , aku bosan , aku makan jua . Teeehee . Tapi aku rasa mcm suda ada sikit perubahan nie . Amiin ~ :D
Ohh ya , here , I want to say sorry to Paie and Marina , for I refused to eat with you both the day we went out . Hmm , rasa mcm kesian pulakk bila dorang ajak makan aku taknakk kan . hbs tu mcm mane ya ? aku tgh diet nie == aku rasa aku annoying ==

Till then , tata ~! :)

awak tolong LIKE ya ? :)

Thursday, November 25, 2010

KAWAN


KAWAN . one word , a very simple one , lima huruf je . tapi ade banyaaaak sangat-sangat banyaaaak cerita yg tersimpan kan ? kawan makan kawan ? bercinta dengan kawan ? ape lagi ? cakap je , mesti ada punya lahh .

Hmm , susahnye aku nak buat entry pasal kawan nie . patut lahh cikgu aku cakap kalau buat esei , jgn pilih tajuk yg ada one word je . hehe . cuba kalau bg aku tajuk " mcm mana nak jadi kawan yg baik" ke "mcm mana nak makan kawan ? guna mulut atau guna pisau?" ke , haa senang la sikit kann . yupp , KAWAN is too general for me to speak out . it must take a lot of my time to finish up this entry -_-

Okay la , biar aku cerita je about life aku dgn KAWAN nie eyy .

Sejak aku kecil , aku ade ramai kawan . Hmm , tapi mntak maaf , aku tak rasa aku ade kawan tadika . sebab aku tak pegy tadika dulu masa kecil . teeehee :D aku mula berkawan dekat rumah . kawan dengan kakak-kakak , abang-abang . main masak-masak . eh ada ke ? aku tak ingat sangat lahh . ehe . bila ade adik-adik , aku main cikgu-cikgu , main mak-mak , main kakak-kakak , main basikal , main badminton . ape2 je lahh , asal bole je . kalau aku listkan semua , takut jari aku tinggal empat je nanti :P
siblings aku je aku rasa dah cukup nk buat kawan . yup , siblings aku mmg ramai . rasa dah complete dah .

Bila aku tujuh tahun , aku KENA pegy skola rendah . sekali lagi , KENA PEGY SKOLA . masa tu 1999 lahh kan . kat situ aku blaja lagi mcm mane nak berkawan . aku ingat lg , mmg perangai aku buruk sgt mase tu , aku taknak g skola . asal nak g skola je , aku mesti nanges . sampai ayah dgn mama paksa aku , tarik aku masuk kelas . dalam kelas pun aku nanges lg , cikgu yg pujuk aku . hehe . bila ingat balik , malu gile sehhh == aku tak ingat siape kawan2 sekelas aku mase tu , harap2 diorang pun tak ingat aku nangis2 . aahaha :P benda nie jadi lamaaa sgt , smpai aku biasa pegy skola . tak ingat la bila . masa aku darjah satu ke , tahun depannya ke , tahun depan depannya lagi ke . hahaha :P tuh la akibatnya tak g tadika , tak blaja bersosial dr kecil . aku blaja dgn mama je kat uma , blaja membaca , blaja mengira , tapi tuh la , aku tak berkawan dgn org luar . ehhe . honestly aku cakap , smpai darjah enam pun , aku slalu ponteng skola . hakhak . mntak maaf , cikgu . seriously i am -_- aku taktau la kenape aku tak minat langsung nak blaja . cehhh :P tapi alhamdulillah , UPSR aku mmg aku tak percaya langsung , rezeki aku kot , aku dapat 5A .

Kat skola rendah aku nie la , aku kenal kawan2 baru . faezah , mira elliana , anis zahirah , siti nur afiqah , shikin , tasnim , blablabla ~ ramaai sangat . mntk maaf aku tak listkan nama korang semua , ramai sgt . kalau bole aku nak listkan nama satu skola , tapi aku tak larat . hehe :) yup , memang aku blaja byk benda bile berkawan . org dengki kita , org sayang kita . masa tu biase la budak-budak , tak matang lagi . aku taksuke sorang budak nie sbb dia kutuk aku , tapi kutuk kat bestfriend aku ! sengalnyaa -_- tapi skg dah ok dah , masing-masing dah besar . entah2 budak tu pun dah lupa dia kutuk aku dulu . hahaha :P

Kat skola agama pun aku berkawan jugakk . entahla tak ingat sgt siape kawan-kawan kat sane . hehe sorry :P aku jadi pengawas sehh kat sane . haha mcm tak percaye lak . padahal skola agama pun aku slalu ponteng gak :P tapi aku ingat lg , aku slalu lepak kat rumah mira elliana . main solek2 la , ape benda entah . ahha . klaka mase tu . dah la muke aku seriously ugly , comot dan segala mcm lg . ahaks :P budak-budak zaman dulu :P skg nie mane ade lg , lepak-lepak pegy dating lahh ape lahh . tak seronok lg dahh .

KORANG PENAT ? REHAT KEJAP OK ? ;)
--------------------------------------------------------

Bila naik skola menengah , aku taknak g jauh2 . taknak duduk asrama . heheheh :P (mesti korang nak kutuk aku kann ? ahaha)
so aku pun pegy smktun je , sama dgn skola kakak aku . kat sini aku kenal lagi kawan-kawan lain . kawan2 skola rendah ada yg sama skola dgn aku , ada yg dah masuk asrama . dah pecah-pecah dahh . kat skola baru nie , aku kenal dgn nazihah , izyana , tati , shameera , blablabla~ hehe . masa form 2 , aku nakal . ponteng skola tu dah tak sgt lahh . tapi masa form 2 , aku satu geng suke masuk lmbat kat kelas a.k.a ponteng kelas . haha especially time subjek bm , hari rabu kot tak silap aku . haha . lepas tu , time sejarah slalu kena duduk luar kelas sbb tak siap homework . ahah . sampai satu masa tu , ckgu bm dah tak tahan kot ngan kitorang , dia g report kat cikgu disiplin . aha satu geng kena panggil g bilik disiplin . kena masuk kad merah . hahahah . itu je satu-satunya item yg ada kat kad salahlaku aku . dah la cikgu disiplin kenal ayah aku , abg aku , kakak aku . aha malunyaaaa == sorryyyyy again ==

Masa form 3 kot , aku kenal satu kawan baru . dia pindah masuk skola aku tu , sama kelas . dia baik sgt masa tu . tapi rupanya dia tipu kitorang , kawan-kawan dia . maybe dia rasa kalau dia ckp siape dia yg sbenar , kitorang takbole terima kot . tapi kitorang lg la takbole terima dia tipu kitorang . bila dah kantoi , mcm nie la jadinya . bile kitorang nasihatkan dia utk berubah , dia buat pekak badak je . hmm so kitorang pun biarkan dia dgn cara yg dia nak -___-
sekarang ? bole la , biasa-biasa je . dah lama tak tegur dia . smoga dia bahagia dlm hidup dia .

Pastu ada lagi gado-gado , hmm dgn bestfriend sendiri , taktau la mcm mane bole gado . salah faham . sedih sgt masa tu . alhamdulillah skg dah ok . maafkan aku , harap kau tak simpan dlm hati lg . hmm :(

Bila masuk form 5 , aku kenal sorang lg kawan baru . marina izzati . yup , she's my bestfriend :) masa dia mula-mula masuk , sbelah aku je ada kosong , wlaupun aku duduk depan skali . HAHA pelik tak ? :P so dia la yg memenuhi kekosongan itu . cewahh . ingat lg masa dia msuk , time tu tgh subjek LK (lukisan kejuruteraan) . aku bab-bab LK nie mmg slow sgt . mmg aku takreti . kebetulan dia pulakk terror LK . haha so mula-mula duduk je , dia dah kena ajar aku LK , topik perspective . kan marina ? awal-awal aku dah ckp "sorry la , kite nie slow sikit . sabar eh ? " ahaha sedar diri takk aku ? :P so since that , kitorang pegy mana-mana same2 . we are bestfriends , dgn faezah sorang lagi (yup , faezah skola rendah tu ;D) , till now , and forever , insyaAllah .

Habis SPM , skali lagi aku dgn kawan-kawan berpecah . takde satu pun bestfriend aku yg sama tempat ngan aku -_-masing2 bawak diri , teruskan perjuangan . aku tercampak jauh kat UiTM Larkin , JB . hehehe :P Sebelum masuk sane , kepala otak aku serabut fikirkan pasal kawan-kawan baru yg aku akan jumpe . aku tak penah sepening tu . yelahh , first time nak duduk sama-sama dgn org yg aku tak kenal utk satu jangka masa yg panjang kan . seriously i was so dizzy == first day aku masuk sana , aku memang blur . aku tak kenal sape pun . kecuali diba (yg aku baru tau mase tu dia sama tempat ngan aku) hehe .

Sampai-sampai je , aku amik nombor bilik kat kakak PM , kak fatin masa tu kalau tak silap . Alright , aku dapat bilik kat tingkat 4 hujung skali . sekian terima kasih . tapi takpe la , agaknya dah memang rezeki aku kat sane . mmg aku tak penah menyesal dpt bilik A401 . kenapa ? mestilahh sbb kawan-kawan :) yana , eka , tika , norul , im , madie , mira kaka , sukma , kakak , erni , shahira walaupun dah pindah == hmm . yupp masa MDS week mula-mula mmg aku takbole masuk sgt dgn dorang sume . biase la , nak rapat amik masa sikit . lagi-lagi dgn yana && eka , rasa mcm susah sikit nak masuk sbb dorang nmpak dah rapat sgt mcm dah kenal lama , so aku takreti nak interframe . HAHA :P Alhamdulillah everything goes well , very well . aku pulakk yg mcm terlebih rapat dgn yana . erkk HAHA :D

Kat universiti nie , laagi banyak jenis kawan aku kenal . yg mcm nie ada , yg mcm tu pun ada . alahh mcm pakcik tu cakap , "macam-macam adaaaaaa !" haa memang punn , mcm2 ada . si dia nie cerita lain , si dia nie cerita lain . last2 , aku pening , takpayah percaya sape2 . itu yg terbaik drpd prcaya kat org yg salah , kan ? ;)
hmm . kalau nak kecik hati ke , sakit hati ke , hal biase lahh . tapi memang la takbole nak simpan . lumrah hidup lah tu kan . takpayah simpan , sbb bagi aku , happy moments yg kita share sama-sama jauh lg banyak utk diseronokkan drpada nak sakit hati sbb satu benda yg kecik je . tak gitu ke ? ;)

Orang ckp betol2 bestfriend ada sorang je , tapi aku ada few bestfriends . ok je ? aku rasa dorang mmg bole jadi true friends aku . tats good kan ? :)

Kawan-kawan mmg ajar aku byk benda , dan byk rasa juga . tak mustahil kan org yg kita baru kenal , kite bole sayang ? berkawan ajar aku mcm mana rasa sayang , rasa simpati , rasa sedih , rasa sakit hati , memaafkan , tolak-ansur , tolong-menolong , tak pentingkan diri sendiri , && segala mcm jenis rasa dan sifat lahh . hmm . yupp seriously aku rindu semua kawan-kawan aku . semoga kita berjumpa lg nanti , dgn berbekalkan rasa kasih dan sayang yg menebal dlm diri masing-masing , dgn senyuman yg paling ikhlas :) aku sayang korang semua , kawan-kawan aku .

FRIENDSHIP IS NOT ABOUT WHO YOU HAVE KNOWN THE LONGEST , WHO CAME FIRST OR WHO CARES THE BEST . IT'S ALL ABOUT WHO CAME AND NEVER LEAVES .

FRIEND IN NEED IS A FRIEND INDEED .

YOURS FAITHFULLY ,
nurul hidayah binti khairudin
:)

awak tolong LIKE ya ? :)

kalau , kalau , kalau

Assalamualaikum :)

"KALAU , KALAU , KALAU"

Heeee :D orang ckp , dalam hidup nie jangan ade perkataan "kalau" sebab tak elok . kenapa yaa ?
benda nie buat aku terfikir . so aku search punya search kat google , and then ternampak satu blog sorang mamat nie . sorry ya , nak pinjam kejap . sharing is caring kan ? teehee :D

Sebenarnya , perkataan kalau nie hanya bole digunakan pada masa-masa yg tertentu je . dan ade masa lain pulakk , perkataan tu dilarang oleh syarak utk digunakan . pelik ? tapi mmg itu la kenyataannya .

Alright , bila masa kita takbole guna perkataan 'kalau' tu ?

Penggunaan perkataan KALAU yg dilarang ialah: apabila berlaku sesuatu yg buruk atau nasib malang bagi seseorang, lalu dia pun berkata: “Kalau aku tak buat, takkan jadi macam ni…”, dan seumpamanya.

kenapa mcm tu ?

penggunaan kalau seperti ini adalah amalan syaitan, sebagaimana dalam hadis sahih muslim menyebut: Nabi bersabda: “Jangan kamu berkata: Kalau aku buat begini, akan jadi begini. Tetapi katakanlah: ini takdir Allah, apa yg dia kehendaki akan berlaku. sesungguhnya ‘kalau’ membuka pintu syaitan.”
kenapa ‘kalau’ membuka pintu syaitan?
kerana:
1) ia membuka pintu kesedihan, penyesalan, dan mungkin kebencian yg payah untuk dihilangkan.
2) ia merupakan satu adab yg buruk terhadap ALlah yang mentaqdirkan setiap sesuatu.

Apa pulakk keadaan yg bole guna perkataan 'kalau' nie ?

menggunakannya untuk mengajarkan ilmu, atau kebaikan, atau untuk bercita-cita untuk mendapatkan suatu yg baik. maka ia dibolehkan menyebut ‘kalau’.

sebagaimana dalam quran dan hadis ada perkataan ‘kalau’ untuk mengajar.
-Firman ALlah maksudnya “Kalau di dalamnya (langit dan bumi) ada tuhan lain selain Allah, maka hancur binasalah langit bumi ini.”
-Hadis Nabi dalam menyebut kisah Musa dan Khidir: “Kalau Musa sabar, nescaya ALlah akan menceritakan lagi kepada kita tentang cerita mereka”
aha . sorry saudara , saya mintak copy paste sikit ya . hmm so mcm tu lahh cerita dia . oke , skg aku faham sefaham-fahamnya . korang mcm mane ? ;) so , be careful in ur words yahh :D tata ~!

awak tolong LIKE ya ? :)